„Tik ką telefonu kalbėjomės su vienu ukrainiečių žvalgybos padalinio vadu, veikiančiu rytuose. Padalinys, kovojantis fronte, rengiantis pasalas rusų konvojams, atgaunantis teritorijas. Jo žodžiai: „Atkovojus kaimą į akis krenta du dalykai – masiniai sušaudymai ir masiniai prievartavimai. Tris jaunas ukrainietes savaitę prievartavo orkų padalinys, o atsitraukdami pasiėmė su savimi. Jų motinos išėjo iš proto“, – feisbuke pasakoja jis.

Anot Seimo nario, ko jis labiausiai prašo, yra raketų paleidimo sistemos „Javelin“. Kiti prieštankiniai ginklai gerai, bet stabdant koloną, surengus pasalą ir atakuojant iš 500–600 metrų taikiniu tampi ir pats.

Anot Seimo nario, rusų tankai efektyviai atsišaudo iš 2 kilometrų.

„Mes ir toliau kovosim, kaip galim, bet atsibodo būti savižudžiams. Todėl reikia toliveikių prieštankinių sistemų. Dabar ir daug“, – pokalbį su žvalgybos padalinio vadu atpasakojo jis.

Konservatorius teigia manantis, kad laisvajam pasauliui pagaliau laikas iš esmės keisti požiūrį į Rusiją ir šį jos sukeltą iki pykinimo kruviną karą.

Jis išvardijo žinutes, kurias kiekvienas Lietuvos politikas, parlamento, Vyriausybės, o ir vietos lygiu ketinantis susitikti su kitų šalių politikais, jiems turėtų perduoti.

Paulius Saudargas

„Taip, niekas nenori ir nesiekia dar didesnio masto karinio konflikto. Tačiau remiant Ukrainą kviečiu mintyse įsivaizduoti, kad NATO (ar viso demokratinio pasaulio) karas su Rusija jau vyksta, kad mes kariaujame savo karą, kurio fronto linija yra Ukrainoje. Įsivaizduoti, kad Rusija jau paskelbė karą Lenkijai, Baltijos valstybėms, Vokietijai, Prancūzijai ir t. t. Įsivaizduoti, kad Kremliaus raketos rytoj bombarduos mūsų miestus, o orkai prievartaus ir žudys mūsų vaikus. Ir taip įsivaizduojant adekvačiai tiekti finansų, ginklų ir sankcijų“, – ragina jis.

Taip pat Seimo narys siūlo skleisti mintį, jog laikas nėra mūsų pusėje.

„Putinas žudo civilius ne tik su tikslu įbauginti, bet ir tikėdamasis to sustabdymą parduoti Vakarams kaip derybinę poziciją, – pabrėžia jis. – Žiūrėkit, mes galime sustabdyti gyvenamųjų namų bombardavimus, civilių šaudymus ir ukrainiečių mergaičių prievartavimus, JEIGU. Ir Vakarai pirks šitą? Vakarai nenori aktyvaus karo, Vakarai bijo platesnės eskalacijos. Vakarai sutiks su trečdalio Ukrainos okupacija ir džiūgaus, kad nebeskrenda raketos? Panaikins sankcijas? Ne. Tai nebus laisvojo pasaulio laimėjimas. Putinas turi būti pribaigtas dabar. Be jokių sąlygų. Ir jei pasaulis nori tai padaryti ukrainiečių rankomis, į tas rankas turi įdėti adekvačių ginklų. Šiandien.“

Trečia žinutė – Europa turi visiškai atsisakyti energetinių resursų importo iš Rusijos.

„Lietuva įrodė, kad tai įmanoma“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)