Jokia paslaptis, kad bene daugiausia kritikos Vakaruose iš ukrainiečių ir jų rėmėjų pastaraisiais metais sulaukia tie asmenys, kurie žiniasklaidoje dažniausiai minimi kaip „prisistatyti nepanorę“ arba „dėl informacijos jautrumo viešai kalbėti negalėję oficialūs pareigūnai“. Būtent tokie šaltiniai tapo savotišku žanru: jie skleidžia gandus, įgarsina nepatogias, ukrainiečių atžvilgiu kritiškas Vakarų šalių pozicijas, kurių esą nedrįstama išsakyti atvirai. Bet į viešumą jos vis tiek patenka.

Būtent tokie šaltiniai tikino viena ausim girdėję, kaip JAV karinė vadovybė uždarame Kongreso posėdyje prieš pat karą Kyjivui davė 72 valandas, kurias ukrainiečiai esą teišgalės pasipriešinti rusams. Ar taip išties sake JAV Jungtinių štabų viršininkas, generolas Markas Milley? Koks skirtumas – dabar 72 valandų mitas jau įsitvirtino.

Būtent tie patys „šaltiniai Vašingtone, Pentagone, Baltuosiuose rūmuose“ ir kitur tekino nugirstų pokalbių turinį, esą JAV pareigūnai skeptiškai vertina ukrainiečių galimybes ir yra nepatenkinti tuo, kaip Ukraina vykdo savo kontrpuolimą šalies pietuose. Išties, negi sunku pabūti skeptikais, tiesa?

Tad ir naujausia informacija apie tai, kaip „neįvardyti amerikiečių pareigūnai“ esą spaudžia, patarinėja iš savo saugių ir patogių kabinetų kariaujantiems ukrainiečiams, kaip ir kur jiems derėtų smogti gali pasirodyti dar viena erzinanti porcija paskalų, kuriomis neaišku ar galima tikėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)