Delfi TV laidoje „Kaip pas žmones“ kalbėjęs Vokietijos „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ dienraščio politikos apžvalgininkas Reinhardas Veseris tvirtino, kad tokios mintys apie spaudimą Kijevui Vokietijos vyriausybėje tikrai nevyrauja.

Jis teigė, jog Vokietijoje didelį atgarsį sukėlė kelių ganėtinai žinomų intelektualų, menininkų, rašytojų atviras laiškas, kuriame ir buvo reikalaujama neduoti daugiau ginklų Ukrainai, nes tai tik pratęsia tą karą ir didina pavojų, jog kils branduolinis karas.

R. Veseris teigė, jog Vokietijos vadovai tikrai nespaudžia Kijevo kuo greičiau pabaigti karą, tačiau vis nėra matyti, ko Vokietija siekia.

„To strateginio mąstymo dar nematau. Reikia žiūrėti, ką Scholzas sako. O jis sako, kad Rusija jokiu būdu neturi laimėti to karo, bet nesako, kad Ukraina turi laimėti tą karą. Tai man labai įdomus klausimas, kodėl jis taip sako ir kas už to skirtumo slepiasi. Man atrodo, kad pas žaliuosius, bent jau kai girdi, ką sako užsienio reikalų ar ekonomikos ministrai, yra aiškesnis supratimas, jog kare reikia iki galo kovoti. Klausimas, kiek jų partijoje tokia vizija yra priimtina. Aš turiu tokį įspūdį, kad Scholzas vengia tokių diskusijų, nes jis, matyt, jaučia, kad jo socialdemokratų partijoje vis dar yra labai daug žmonių, kurie su tam tikra nostalgija į Rusiją žiūri ir nenori atsisveikinti su tuo, ką jie sakė pastaruosius trisdešimt metų“, – svarstė politikos apžvalgininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)