Daugiau nei parą gesintas gaisras įmonėje „Ecoservice“ – likviduotas, bet ugniagesių pajėgos dar dirba gaisravietėje.

Vyksta baigiamieji darbai, gelbėtojai stebi, kad vėl neįsipliekstų ugnis.

„Aktyviai bendradarbiaujame ir teikiame visą reikiamą informaciją bei pagalbą institucijoms ir pareigūnams. Taip pat įmonėje iš karto pradėjome vidinį tyrimą. Atliekų kiekių apskaita įmonėje vykdoma griežtai laikantis reikalavimų, veiklavietėje laikomas atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą“, – sekmadienį išplatintame pranešime teigė jis.

M. Šeštokas pridūrė, kad tikslius gaisro paveiktų atliekų kiekius galės įvardinti po atlikto teritorijos ir atliekų tvarkymo apskaitos audito.

Apie pradėtą tyrimą, kurio metu bus nustatyta aplinkai padaryta žala, šeštadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas. Tikimasi, kad jo rezultatai bus žinomi kitą savaitę.

„Šiuo metu dirbame ir priimame reikiamus sprendimus, kad įmonės paslaugos ir įsipareigojimai būtų toliau vykdomi. Konteinerių aptarnavimas tiek Vilniaus mieste, tiek kituose miestuose ir rajonuose vyksta įprastai“, – sakė M. Šeštokas.

„Ecoservice“ gamybos padalinio vadovas dar teigė, kad pastaroji para buvo pati sunkiausia per visą bendrovės veiklos istoriją.

„Gerai, kad pavyko sėkmingai suvaldyti gaisrą, tačiau suprantame, kad gesinimo veiksmai sukėlė nepatogumų gyventojams, dėl to labai apgailestaujame ir atsiprašome“, – sakė jis.

Gaisras „Ecoservice“ atliekų rūšiavimo centre prasidėjo šeštadienį apie 10 val. Šeštadienį vakare ugniagesiai pranešė, kad jis suvaldytas, tačiau gaisro likvidavimo darbai tebesitęsė ir sekmadienį.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, Gariūnų g. 71 esantis žemės sklypas, kuriame kilo gaisras, ir jame esantys pastatai priklauso bendrovei „Gariūnų ekologiniai projektai“. Vienintelis šios įmonės akcininkas – Estijoje registruota „Topcap“. Estijos registro duomenimis, netiesioginis šios bendrovės savininkas yra verslininkas Darius Leščinskas.

Gariūnų g. 71 sklypas yra 3,18 hektarų ploto. Jame yra stoginė, gamybinis ir buitinis pastatai, svarstyklės, atliekų rūšiavimo cechas transformatorinė ir nuotekų šalinimo tinklai.

Vienintelis „Ecoservice“ akcininkas yra Latvijoje registruota bendrovė „Eco Baltia vide“, kurią valdo „Invalda INVL“ fondas ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB).

„Ecoservice“ įsteigta 1995 m. Vilniuje. Bendrovės tinklapyje nurodoma, kad ji užsiima atliekų išvežimu ir tvarkymu visoje Lietuvoje. „Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 4 d. įmonė turėjo 937 darbuotojus.