„V. Putinas visada taip elgiasi. Naudoja metodiką, kurios jį tikriausiai mokino KGB, o jis pats padarė išvadą, kad tai iš tiesų veikia. V. Putinas nuolatos keičia tikslus, kaskart įvardindamas vis naujus, o jūs visada jaučiatės dezorientuoti“, – Ukrainuos naujienų kanalui „24 kanal“ kalbėjo „The Insider“ žurnalistas Timuras Olevskis.

Jis patikslino, kad normalus žmogus visada linkęs ieškoti šiuose žodžiuose logikos. Todėl imama svarstyti, kokie kvaili ir beprasmiai yra jo pradėto karo tikslais.

„Kol mes tai svarstome, jis įvardin dar tris kitus tikslus, juos taip pat imame analizuoti ir taip „užsicikliname“. Kita vertus, apeliuojama į tai, jeigu pirmieji karo tikslai pasirodė mažai įtikinantys, pateikiami dar keli, tikintis, kad žmonės juos priims ir supras. Svarbu suprasti, jog visa tai – apgaulė“, – kalbėjo rusų žurnalistas T. Olevskis.

Jis minėjo, kad tikėti V. Putinu, analizuoti jo įvardinamus karo Ukrainoje tikslus visai nereikėtų, nes tikrąsias agresijos prieš Ukrainą priežastis žino tik jis pats. Tai gali būti noras atkeršyti europinę kryptį pasirinkusiems ukrainiečiams ir juos nugalėti, siekis kažką įrodyti Vakarams, galų gale – išsaugoti savo valdžią ir ją perduoti įpėdiniui.

KGB darbuotojas V. Putinas 1976 metais

„Tokie žmonės kovoja ne už idealus, bet už savo gerovę. Todėl jam būtina savo soste išlikti kiek galima ilgiau, todėl šis karas kaip tik dėl to ir vyksta.

Jeigu nebūtų karo, per dešimtmetį V. Putinas neišvengiamai turėtų pasitraukti, o išeidamas pasiimti ir visus saviškius. O pasitraukti jis labai nenori“, – svarstė The Insider“ žurnalistas T. Olevskis.

Viena šių nenoro trauktis iš valdžios bei gyventi prabangų buvusio šalies vadovo gyvenimą, gali būti įtikėjimas istorine savo misija.

„Jis įsivaizduoja galintis pakartoti tuos istorinius įvykius, kurie buvo iki jo. Todėl į dabartinę situaciją fronte jis greičiausia žvelgia per II Pasaulinio karo patirtį, kurio pradžia Rusijai buvo labai sunki, vos pavyko apginti Maskvą.

Todėl visai realu, kad patiriant didžiulius nuostolius V. Putinas nusprendė palaukti, o jau paskui – veržtis į priekį, kaip buvo II Pasaulinio karo metu“, – reziumavo T. Olevskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)