„Manome, kad už tą neteisingumą ir netvarką valstybėje, su kuria šiandien susiduria vis didesnė visuomenės dalis, labiausiai atsakingas būtent teisingumo ministras. Dviprasmiškai vertintini teismų sprendimai ar į sveiko proto rėmus netelpantys siekiai juos įgyvendinti – tai labai aiškiai iliustruoja pastarųjų dienų įvykiai Garliavoje. Tai tik vienas labai konkretus atvejis, dėl kurio atsakomybę turėtų prisiimti būtent teisingumo ministras“, - pranešime teigia partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, partijos frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

Politiko teigimu, prastą ministro bei visos ministerijos veiklą iliustruoja ir praėjusią savaitę šalies įkalinimo įstaigose kilę bado streikai, kitais būdais reiškiamas nepasitenkinimas.

„Tvarkiečių“ lyderis Seime taip pat priminė, kad būtent po Teisingumo ministerijos perduotų asmens duomenų nuteistas ir įkalintas vienas iš Baltarusijos opozicijos lyderių A. Beliackis.


V. Mazuronis pakvietė ir kitas opozicines Seimo frakcijas prisidėti formuluojant konkrečius klausimus dėl nepasitikėjimo R. Šimašiumi.

Tuo tarpu DELFI kalbintų opozicijos atstovų nuomonė dėl interpeliacijos reikalingumo R. Šimašiui nevienareikšmė.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sakė būtų linkęs prisidėti prie iniciatyvos, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys norėtų teisingumo ministrui užduoti klausimų dėl pernelyg ilgai trunkančių ekspertizių, o Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis apskritai suabejojo interpeliacijos reikalingumu.

„Mes neapsitarėme dar, bet dabar daryti nestabilumą būtų nerimta. Reikia išnaudoti visas kitas priemones ir tik tada galvoti apie kraštutines. Bet čia tik mano nuomonė, turime apsitarti frakcijoje“, - sakė V. Žiemelis.

„Apsvarstysime frakcijoje. Bet, mano asmenine nuomone, reikėtų palaikyti“, - kitokios nuomonės laikėsi socialdemokratas A. Butkevičius.

„Mes dar nesame informuoti apie interpeliacijos tekstą. Bet aš turiu R. Šimašiui daug klausimų. Vieni iš jų yra, pavyzdžiui, susiję su teismo ekspertizių laikais. Teisės ir teisėtvarkos komitete mes netgi rengiame klausimus, tarp jų ir R. Šimašiui, dėl to, kodėl ekspertizių trukmė siekia apie pusantrų metų ir kodėl nesiimama jokių priemonių. Manau, kad klausimų tikrai gali susidaryti pakankamai daug ir tai gali būti labai rimta“, - teigė Darbo partijos frakcijos seniūnas V. Gapšys.