„Ką ten skųsti? Neturime argumentų. (...) VRK sprendimas yra toks, koks yra“, – pirmadienį BNS sakė laikinasis „tvarkiečių“ vadovas Remigijus Žemaitaitis.

Anot jo, VRK sprendimas partijos neliečia.

„Jokio ryšio su partija nėra, partija tikrai nedalyvavo ir negalėjo dalyvauti“, – tvirtino R.Žemaitaitis.

Jis sakė gerbiantis VRK poziciją, nes jos nariai prieš priimdami sprendimą susipažino su ikiteisminio tyrimo medžiaga.
„Lieka sulaukti bylos atidavimo į teismą ir paties teismo sprendimo“, – BNS sakė R. Žemaitaitis.

Tuo pačiu jis tvirtino, kad skųsti VRK sprendimą gali pats K.Komskis.

Pastarasis žada bylinėtis asmeniškai.

„Tikrai skųsiu, VRK užsiima mažų mažiausiai bent prokuratūros vaidmeniu, bet tikrai ne savo darbu. Yra kelios procedūros, aiškinamės, kol kas nematome (VRK) sprendimo, kai matysime sprendimą, pasakysime, kur skųsim, yra kelios procedūros. Bet kol nėra paskelbta, nėra ką skųsti“, – BNS pirmadienį sakė K.Komskis.

VRK nario Justino Žilinsko teigimu, kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl VRK sprendimų, susijusių su Seimo rinkimų rezultatų pažeidimais, Seimas ar prezidentas privalo, jei yra toks partijos ar kandidato prašymas.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, partijos, iškėlusios kandidatus į Seimo narius, kandidatai į Seimo narius VRK sprendimus arba atsisakymą nagrinėti skundus dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų ne vėliau kaip per 24 valandas po to, kai oficialiai paskelbiami rinkimų galutiniai rezultatai, gali apskųsti Seimui ar prezidentui. Tokiais atvejais Seimas ar prezidentas ne vėliau kaip per 48 valandas kreipiasi į KT su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

„Kitaip tariant, arba partija, arba kandidatas gali kreiptis, kas įdomu, čia suformuluota, kad Seimas ar prezidentas privalo kreiptis, jei yra toks skundas“, – BNS sakė J.Žilinskas,

VRK, susipažinusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, sekmadienį vienbalsiai panaikino K.Komskio pirmumo balsus per partijos sąrašo reitingavimą rinkimuose ir išbraukė jį iš „tvarkiečių“ kandidatų sąrašo.

Generalinės prokuratūros duomenimis, grupė Šilutės gyventojų per pirmąjį Seimo rinkimų turą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlė balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų. Šiuo metu tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš viso galėjo būti papirkta daugiau kaip 120 rinkėjų. Įtarimai dėl rinkėjų papirkinėjimo pateikti iš viso 11-ai asmenų.

K.Komskis VRK nurodė su balsų pirkimu niekaip nesusijęs, apie jį žinantis tik iš žiniasklaidos, sakė tai esant provokacija. Policijai pranešus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, jis paskelbė stabdantis narystę partijoje.