„Mūsų tarybos sprendimu priimtas nutarimas steigti sveikatos priežiūros centrą, taip pat psichikos dienos centrą. Ir nėra vicemero, kuris kuruotų socialinę sritį, kuruotų medicininę sritį“, – Eltai aiškino Anykščių meras, pridurdamas, kad įstatymas numato galimas 2 vicemerų pareigybes, jei tarybą sudaro 25 nariai.

„Kadangi vyksta tiek pertvarkų, mes daug ką norime pagerinti ir sukurti Anykščių savivaldybėje, ypač sveikatos priežiūros srityje – suteikti savalaikes, kokybiškas medicinos paslaugas, gydytojus prisikviesti. Todėl reikalingas žmogus, kuri kuruotų šią sritį ir būtų pavaduotojas šioje srityje“, – kalbėjo K. Tubis.

Pasak jo, šiais metais pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, meras gavo daugiau atsakomybių. Todėl, pabrėžė K. Tubis, dar vienas vicemeras pasitarnautų ir ruošiantis tarybos posėdžiams.

„Reikia atsižvelgti į tai, kad tarybos nariai dabar gauna gana didelius atlyginimus, jeigu jie lanko, pavyzdžiui, du posėdžius per mėnesį – vieną kartą komitete, kitą kartą tarybos, kurio medžiagą visą, kaip meras, teikiu aš“, – teigė Anykščių meras.

„Žmonės gauna atlyginimus, o aš komandos neturiu. Taip, administracija likusi tokia pat, bet administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybės nėra ir tikrai ji nenumatyta įstatyme. Todėl vicemeras turi dalinai kompensuoti ir prisiimti tą darbo apimtį“, – sakė K. Tubis.

Jis priminė, kad buvęs Anykščių meras Sigutis Obelevičius turėjo 3 patarėjus, kai tuo tarpu K. Tubis – vieną.

„Buvęs meras turėjo 3 patarėjus – ir planavimui, ir kultūrai, ir turizmui. Jis turėjo tris žmones, o pas mane yra vienas. Tai praktiškai mūsų politinė komanda šiuo metu yra du kartus mažesnė negu buvusi anksčiau“, – pažymėjo K. Tubis.

Šiuo metu meras turi ir tik vieną vicemerę Audronę Savickienę.

„Norėčiau, kad mano komandoje būtų du vicemerai, kaip daugumoje savivaldybių, ir du patarėjai“, – teigė Anykščių meras.

K. Tubis pripažino jau galvojęs apie galimus kandidatus į vicemero ir padėjėjo pozicijas, tačiau, kol dar šių pareigybių oficialiai nėra, pabrėžė jis, su jais kalbėtis meras negali.

„Pirmiausia būti pozicijos įsteigtos, taryba turėtų leisti man padidinti pareigybių skaičių, ir tada jau tarybai teikčiau kandidatūras. Aišku, mintyse turiu kandidatų pavardes, bet kol nėra pareigybių, nei aš kalbėti su jais galiu, nei galvoti, kas būtų tinkamiausias užimti tas pozicijas“, – sakė Anykščių meras K. Tubis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją