Skelbiama, kad dėl skyriaus pirmininko posto varžėsi du kandidatai – Nerijus Juodaitis iš Rudaminos seniūnijos ir Vaidas Augūnas iš Riešės seniūnijos. Rinkimuose dalyvavo 62 skyriaus nariai (kvorumas 42): Nerijus Juodaitis surinko 39 balsus, o Vaidas Augūnas – 23.

„(...) Puikiai suprantu kokią atsakomybę uždeda šios pareigos, tačiau apsisprendžiau, gavau aiškų skyriaus narių pasitikėjimą ir dabar esu tvirtai pasiryžęs toliau kokybiškai tęsti skyriaus vykdomą veiklą ir puoselėti esamas TS-LKD Vilniaus rajono skyriaus tradicijas“, – sako N. Juodaitis, rašoma pranešime.

Į prezidentus iškelti 6 kandidatai

Skyriaus susirinkime taip pat buvo iškelti kandidatai į Lietuvos Respublikos rezidentus. Tarp kandidatų – Laurynas Kasčiūnas, Paulius Saudargas, Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Dalia Grybauskaitė, Monika Navickienė.

ELTA primena, kad šiuo metu TS-LKD skyriai kelia galimus kandidatus dalyvauti prezidento rinkimuose. Vėliau pretendentus įvertins konservatorių Priežiūros komitetas, o patys kandidatai turės apsispręsti, ar dalyvaus partijos vidiniuose rinkimuose, ar kandidatuoti nesutinka. Galutinius kandidatų sąrašus spalio mėnesį turėtų patvirtinti TS-LKD Prezidiumas, o kandidatą planuojama išrinkti lapkričio 11–12 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją