Per partijos tarybos posėdį, kuriame patvirtinta dalis kandidatų vienmandatėse apygardose, konservatorių lyderiai sakė tikį, kad rinkėjai įvertins pastangas suvaldyti ekonominę ir finansų krizę bei siekti energetinės nepriklausomybės.

"Mes tikimės objektyvaus rinkėjų įvertinimo tų darbų, kuriuos atlikome ir atliksime per ateinančius metus. Todėl esu įsitikinęs, kad mūsų politinė jėga, jos vykdyta atsakinga ir patikima politika ir toliau bus tęsiama", - sakė partijos vadovas premjeras Andrius Kubilius.

"Tikrai neskaičiuojame buvimo opozicijoje kaip tos perspektyvos, į kurią turėtume orientuotis", - žurnalistams sakė konservatorių vadovas.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigė, kad partija turi "pabaigti nepriklausomybės įgyvendinimą per energetinės nepriklausomybės įgyvendinimą".

"Rajonuose, miestuose atsiranda mūsų partijos žmonių, kurie susitaikę lyg ir kad mes rinkimus pralaimėsime. Noriu pasakyti - išmeskite tokias mintis iš galvos. Mes rinkimų nepralaimėsime", - sakė I.Degutienė.

TS-LKD perspektyvomis sakė tikinti ir partijai nepriklausanti finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

"Tai, kad niekas iš opozicijos niekada rimtai net ir nebandė perimti valstybės valdymo tokiomis sąlygomis, rodo, kad bent jau tie, kurie geba mąstyti, kai pasižiūri vakare į veidrodį, tai pripažįsta, kad realiai jokių kitų alternatyvų nebuvo", - tarybos posėdyje sakė ministrė.

"Ką visada buvo galima aptikti Tėvynės sąjungos požiūryje, kuris visiškai sutampa su mano požiūriu, kad mes negalime būti ekonominiai šizofrenikai, visiems žadėti mažinti mokesčius (...) ir tuo pačiu metu pažadėti visiems visko duoti, nes tai yra populiaru. Ir tuo pačiu metu įsivaizduoti, kad galima nepraskolinti šalies, įgyvendinant tokią politiką", - kalbėjo I.Šimonytė.

Šeštadienį partijos taryba taip pat patvirtino keliasdešimt kandidatų vienmandatėse apygardose. Pagal sąrašą numatyta, kad A.Kubilius sieks parlamentaro mandato Vilniaus Antakalnio apygardoje, I.Degutienė - Naujamiesčio apygardoje. Buvusiam ūkio ministrui Dainiui Kreviui patikėta Fabijoniškių apygarda, užsienio reikalų ministrui Audroniui Ažubaliui - Šeškinės, krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei - Žaliakalnio, žemės ūkio ministrui Kaziui Starkevičiui - Pramonės, frakcijos Seime seniūnui Jurgiui Razmai - Plungės-Rietavo.

Apklausos rodo, kad konservatoriai šiuo metu pagal populiarumą nusileidžia opozicinėms socialdemokratų, Darbo bei "Tvarkos ir teisingumo" partijoms. Prieš mėnesį "Lietuvos ryte" paskelbta "Vilmorus" apklausa rodė, kad už socialdemokratus ketino balsuoti 15,8 proc. gyventojų, Darbo partiją - 11,6 proc., "Tvarkos ir teisingumo" partiją 9,2 proc., o už TS-LKD - 7,2 proc. rinkėjų,