Pasak partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio, šiandieniniai geopolitiniai iššūkiai reikalauja atsakomybės toliau stiprinti valstybės nacionalinio ir ekonominio saugumo pamatus.

„Du prioritetai – ginti ir auginti bus mūsų darbų, minčių ir tikėjimo pagrindinė kryptis. Visuotinė kuriančios šalies gynyba yra būtina sąlyga išlaikyti tolesnę pažangą, o tolesnė šalies pažanga yra būtina sąlyga stiprinti šalies saugumą“, – teigė G. Landsbergis.

Jubiliejinėje deklaracijoje akcentuojama, kad didžiausias iššūkis tolesnei Lietuvos pažangai yra būtent Rusijos karas prieš Ukrainą.

Kaip rašoma TS-LKD išplatintame pranešime, vienas pagrindinių tikslų deklaracijoje – kartu su Ukraina ir bendraminčiais Vakaruose padaryti viską, jog ši grėsmė iš kaimynystės išnyktų. Pažymima, kad šios grėsmės reikalauja neatidėliojant apsispręsti dėl visuotinio šaukimo modelio.

Pareiškime siūloma remtis Suomijos pavyzdžiu, įgalinti pilietinio pasipriešinimo strategiją, rengti ir organizuoti karinį rezervą, suteikti įgūdžius ir įtraukti kuo daugiau aktyvių Lietuvos piliečių į valstybės gynybos planus, sparčiai kurti reikalingą infrastruktūrą saviems ir sąjungininkų kariams.

TS-LKD priimta deklaracija įsipareigoja, kad Lietuvos valstybė stiprėtų kaip solidari, atsakingų piliečių bendruomenė, gebanti prisiimti atsakomybę, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

ELTA primena, kad šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai susirinko į šventinį suvažiavimą, skirtą paminėti partijos įkūrimo 30-metį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)