„Partijos prezidiumas yra nutaręs, kad apsisprendimų dėl dalyvavimo siekiant tapti partijos kandidatu prezidento rinkimuose lauksime iki spalio 4 d. vakaro 17 val.“ – Eltai teigė M. Prievelis.

Jis pažymėjo, kad sulaukus partiečių apsisprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose į partijos remiamo kandidato vietą, bus vertinamas jų pasirengimas užimti prezidento pareigas.

„Pristačius partijos priežiūros komitetų išvadas, prezidiumas priims sprendimą dėl galutinio kandidatų sąrašo sudarymo. Ir tada (…) vyks rinkimų kampanija. Rinkimai yra numatyti lapkričio 11–12 dienomis“, – pabrėžė konservatorius.

Pasak M. Prievelio, vidiniuose partijos rinkimuose galės dalyvauti ne tik TS-LKD nariai, bet ir asmenys, kurie pritaria partijos politikai ir nepriklauso kitoms politinėms jėgoms.

„Jei kažkuris iš kandidatų surenka daugiau nei 50 proc. balsų, jis bus laikomas išrinktu. Jei atsitiktų taip, kad nei vienas iš kandidatų nesurenka daugiau nei pusės balsų, tada du daugiausiai balsų surinkę kandidatai patenka į antrąjį turą, kuris vyktų po savaitės, lapkričio 18–19 dienomis“, – teigė M. Prievelis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę visuomenei pristatytais partijos duomenimis, didžioji dauguma TS-LKD partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlo dalyvauti premjerei Ingridai Šimonytei, partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Be I. Šimonytės, G. Landsbergio bei M. Navickienės, daugiau nei pusė partijos skyrių siūlo prezidento rinkimuose kandidatuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui (NSGK) Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

18 TS-LKD skyrių taip pat iškėlė partijai nepriklausančią buvusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.
Penktadienį partijos lyderis Gabrielius Landsbergis pranešė rinkimuose į šalies vadovo postą nedalyvausiantis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją