Apie tai Eltai patvirtino konservatorių frakcijos Seime atstovė Raminta Keršytė.

„Rinksis posėdžiauti TS-LKD priežiūros komitetas, kuriame bus aptarti bei priimti sprendimai dėl skyrių atstovų pateiktų paaiškinimų dėl savivaldos veiklai skirtų išlaidų panaudojimo”, – Eltai raštu komentavo R. Keršytė.

Birželio pradžioje posėdžiavęs konservatorių priežiūros komitetas įpareigojo galimai savivaldybių tarybų narių veiklai skirtomis lėšomis piktnaudžiavusius partiečius pateikti savo paaiškinimus dėl susiklosčiusio „čekiukų“ skandalo. Tokiai informacijai pateikti skirta savaitė laiko.

Kaip Eltai anksčiau teigė TS-LKD vykdantysis sekretorius Martynas Prievelis, didžioji dalis TS-LKD regioninių skyrių – net ir tų, kurie dar nebuvo apžvelgti visuomenininko Andriaus Tapino tyrime – jau pateikė partijos vadovybei reikiamą medžiagą.

Priežiūros komitetas, įpareigodamas pateikti situaciją paaiškinančius dokumentus, nurodė ir galimas sankcijas nusižengusiems partiečiams. Tais atvejais, kai yra pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, numatoma nedelsiant stabdyti TS-LKD politiko narystę partijoje. Taip pat, Prezidiumui palaikius iniciatyvą, numatoma drausti tokiems partiečiams būti kandidatais artimiausiuose Seimo, savivaldos, Europos Parlamento ir Prezidento rinkimuose.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos bei Šiaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją