Šeštadienį TS-LKD savo suvažiavime patvirtino deklaraciją pavadinimu „Jungdami giname ir auginame Lietuvą“. Joje partija įvardijo, ką pavyko nuveikti per šią kadenciją, kas svarbiausia šiuo metu, apsibrėžė prioritetus.

Deklaracijoje – kritika kairiųjų Vyriausybei ir užuominos apie tai, kur link savo komunikaciją partija suks prieš 2024 metų Seimo rinkimus.

TS-LKD vertinimu, Rusijos karas prieš Ukrainą, agresyvus autoritarizmas mūsų kaimynystėje yra, ir artimiausius dešimtmečius bus, didžiausias iššūkis tolesnei Lietuvos pažangai.

Delfi kalbintas Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas, politologas Vytautas Dumbliauskas teigė, kad tai neabejotinai – rinkiminis tekstas. Turint galvoje Rusijos agresiją Ukrainoje, jo turinys, anot politologo, pagrįstas.

„Bet karo grėsme negali pateisinti to, ką jie pridarė socialinėje sferoje, turiu omeny, švietimą ir sveikatos apsaugą“, – vertino V. Dumbliauskas.

Jo teigimu, švietimas Lietuvoje sukamas privatizavimo link, eilės pas gydytojus – per didelės, gyventojai dėl sveikatos paslaugų priversti kreiptis į privačias klinikas, medikų ir švietimo bendruomenių nesiklausoma, ir visa tai esą nėra gerai.

Filosofo Kęstučio Girniaus nuomone, konservatoriai truputį neteisingai elgiasi skųsdamiesi, kad kairieji nesirūpino saugumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)