Tai žurnalistams Seime patvirtino patys „darbiečiai“.

D. Mikutienė teigė gavusi ne tokį pasiūlymą, kokio norėjo. Politikė neslėpė norėjusi vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai, kuri teko socialdemokratams.

„Gavau, bet ne tą siūlymą, kokio norėjau. (...) Klausykit, gal užtenka maryčių melnikaičių, kur visas skyles užkišinėti“, - sakė „darbietė“.

M. Zasžiurinskas taip pat teigė sulaukęs pasiūlymo vadovauti socialinei apsaugai. Atsisakymo priežasčių jis nedetalizavo. „Atsisakiau“, - nedaugžodžiavo M. Zasčiurinskas.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas atskleidė, kad pasiūlymo pretenduoti į ministrus atsisakė ir dar viena Seimo „darbietė“ – Audronė Pitrėnienė.

„Vakar buvo minimi kandidatai: D. Mikutienė, M. Zasčiurinskas, A. Pitrėnienė. Jie atsisakė“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Tarp A. Pitrėnienės atsisakymo motyvų partijos lyderis nurodė, kad ji pasiūlė užleisti vietą jaunesniems „darbiečiams“.

Naujų kandidatų ieškoma po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Ministrų kabinetą patvirtino nepilnos sudėties. Šalies vadovei netiko „darbiečių“ kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministres: Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė. Kandidatas į kultūros ministrus Kęstutis Daukšys taip pat nepateko į Vyriausybės sudėtį, tačiau jį paskutinę dieną pakeitė kitas „darbietis“ – turtingiausias patvirtintas ministras Šarūnas Birutis.

DELFI primena, jog dėl L. Graužinienės ir V. Baltraitienės kandidatūrų prezidentę mėginta perkalbėti kone iki paskutinės akimirkos – tai praėjusią savaitę pripažino pats A. Butkevičius. Darbo partija naujas kandidatūras žadėjo pasiūlyti dar šią savaitę. Jas ketinta rinkti iš Vyriausybės formavimo pradžioje prezidiumo patvirtinto dešimties politikų sąrašo.