„Esu pedagogė, greitai streikuosiu. Streikuosiu, nes 10 metų laukiau. Laukiau, nes buvau mokyta: „Tikėjimas, viltis ir meilė“. Tris kartus grįžau iš emigracijos, nes tikėjau ir vyliausi. Mylėjau ir myliu savo šalį, tačiau emigruosiu.

„Ketvirtas kartas garantuoja“ sako vaikai... Šį kartą su savo vaikais. Vaikais, kurie galėtų būti puikia Lietuvos ateitimi, bet nebus.

Nebus, nes šalis po truputį tampa militaristine valstybe, kurioje esu mažiau negu niekas.

Ypač kai gyvenu 2-ojoje Lietuvoje, toje už brūkšnio...Joje kaip niekur kitur egzistuoja 50 pilkų Eglutės atspalvių. Jų nenustelbia nei ryškios kalėdinės lemputės, nes tiesa matosi visur ir visada, netgi tamsoje. V.Š“, - rašo mokytoja.

Pedagogė: tapome įkaitais

DELFI primena, kad penktadienio vakarą mokytojai neapleido savo pozicijų ministerijoje.

„Sąmoningai mąstantis žmogus negali galvoti, kad teks užimti ministeriją“, – teigė mokytoja, pridurdama, kad liks čia tol, kol bus priimti sprendimai.

Man labai atsibodo tai, kad mūsų nevertina, su mumis nesitaria, niekas jokių pokyčių nederina.

Buvo siųsti pasiūlymai, buvo viešai šnekėta, kad jis (naujas etatinis modelis – DELFI) netinka, buvo labai daug pasipriešinimo, buvo įspėjamieji streikai. Eilinė reforma, kaip ir visos švietimo sistemos reformos pastaraisiais metais, buvo prastumta buldozeriu, – tvirtino mokytoja. – O kai dar sužinojau, kokios artėja reformos ir ką jie galvoja, tai tų jėgų atsirado dar daugiau.“ Jau dvidešimt metų mokytoja dirbanti L. Bručkienė teigė, kad neketina trauktis iš savo pareigų: „Tik noriu dirbti oriai ir garbingai“.

Kviečiasi profsąjungas

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį kviečiasi visas švietimo profsąjungas aptarti jų reikalavimų.

Vyriausybė taip pat inicijavo parlamentinių partijų susitarimą dėl švietimo sistemos gerinimo.

Jos duomenimis, visiems A. Navicko profsąjungos reikalavimams įgyvendinti reikėtų beveik 300 mln. eurų, o vien mokytojų atlyginimų koeficientų didinimas kainuotų maždaug 130 mln. eurų.

Pasak ministro pirmininko, naujas partijų susitarimas apimtų 2020–2025 metus, tačiau A. Navicko profsąjunga papildomo finansavimo mokytojų algoms ir kitiems dalykams tikisi jau kitąmet.

Dalies mokytojų streikai tęsiasi jau trečią savaitę.