Pareigūnų teigimu, tą dieną keliems ligoninėje budėjusiems medikams buvo nustatytas neblaivumas. Tačiau Širvintų ligoninės administracija tokią informaciją griežtai neigia ir teigia, kad tą dieną jokių nusiskundimų negavo.

Širvintų rajone gyvenanti Ieva Mykolaitienė tv3.lt naujienų portalui pasakojo, kad šių metų rugpjūčio 22 dieną, apie 19 valandą, net ir negalėjo patikėti, su kuo teks susidurti vyrui patyrus kojos traumą.

Atvykus į miesto ligoninės Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių, šeimą pasitiko neblaivūs tą vakarą budėję medikai.

„Nuvykome į Lazdynų skubiosios pagalbos skyrių, tačiau pasakė, kad reikės palaukti apie 5 valandas. Nusprendėme, kad geriau važiuosime atgal į Širvintas. Atvažiavus į Širvintų priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių iškart pasirodė tam tikri keistumai, įtarimai. Mus priėmė slaugytoja, liepė laukti. Visgi, priėjus slaugytojai pajaučiau alkoholio kvapą, tačiau kol kas to dar nesureikšminau, kadangi galvojau, kad tai gali būti ir dezinfekcinio skysčio kvapas ar kas kita. Prieš eidamas pas gydytoją į kabinetą mano vyras užsuko į tualetą, kuriame pastebėjo šiukšlinėse besimėtančią tuščią alkoholio tarą“, – pasakojo moteris.

Traumuotam vyrui užėjus į gydytojo kabinetą, prasidėjo visa kita virtinė nesklandumų, po kurių gydytojai neišrašė nei vaistų, nei paskyrė gydymo, o liepė pagulėti ir praeis.

Nesulaukusi tinkamos pagalbos, o ir susidūrę su galimai neblaiviais gydymo įstaigos darbuotojais, šeima išvyko į Ukmergės ligoninę, kur vėl Ievos vyrui buvo atliktas rentgenas, paskirtas tinkamas gydymas ir nedarbingumas, kurio Širvintų ligoninėje jie taip pat nesulaukė. Grįžusi namo, apie 22 valandą, moteris nusprendė paskambinti Bendruoju pagalbos telefonu ir iškviesti policiją.

„2022 m. rugpjūčio 22 d. apie 22 val. buvo gautas pranešimas apie tai, kad pranešėjai lankantis ligoninės priimamajame apie 19:30 val. pastebėjo galimai neblaivius ligoninės personalo darbuotojus. Pareigūnams atvykus į VšĮ „Širvintų ligoninė“ priėmimo-skubios pagalbos skyrių buvo patikrinti pamainoje dirbusių darbuotojų blaivumai. Keliems iš jų buvo nustatytas 1,13 prom. ir 2,08 prom. neblaivumas. Apie patikrinimo rezultatus informaciją sprendimui priimti buvo iš karto perduota darbdaviui – VšĮ „Širvintų ligoninės“ laikinai vykdančiam direktoriaus funkcijas Dainiui Bučui“, – teigė Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Tačiau ligoninė tikino, kad skundų dėl medicininių paslaugų negavo ir mano, kad informacija darbe buvusius neblaivius darbuotojus yra neteisinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)