R. Krasauskienė tik pernai metais buvo perrinkta eiti šias pareigas.

Vadovė yra parašiusi darbuotojams vidinį laišką, tačiau jame detaliau savo sprendimo priežasčių neįvardijo.

„Mieli kolegos, noriu informuoti, kad iš esmės keičiasi mano gyvenimas, todėl nuo kovo 5 d. nebedirbsiu Nacionalinėje švietimo agentūroje. Naudodamasi proga dėkoju visiems už bendrystę ir linkiu kuo didžiausios sėkmės darbuose“, – rašė R. Krasauskienė.

Švietimo mokslo ir sporto ministerija paaiškino, kad R. Krasauskienė traukiasi „bendru sutarimu“.

„Bendru sutarimu, NŠA vadovė traukiasi iš pareigų. NŠA turi svarbias funkcijas, kurios turi būti įgyvendintos laiku ir kokybiškai. Tačiau darbai neretai vėluoja, nuolat atidėliojama, nukeliama – taip negali būti“, – sako ministras Gintautas Jakštas.

R. Krasauskienė yra dirbusi mokytoja, vadovavo Vilniaus Žemynos gimnazijai, buvo Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų vadovų asociacijos viceprezidentė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja, 2020 m. paskirta NŠA vadove.

NŠA vadovo konkursas buvo paskelbtas keičiantis įstaigos statusui iš švietimo pagalbos į viešojo administravimo įstaigą. Nuo šiol agentūra atliks valstybinę švietimo teikėjų veiklos priežiūrą, švietimo sistemos stebėseną, kurios pagrindu būtų kuriami, modeliuojami ir diegiami novatoriški švietimo sprendimai, informuojama NŠA pranešime žiniasklaidai.

Iki tol NŠA veikė kaip švietimo pagalbos įstaiga, daugiausia atliekanti švietimo pagalbos, patariamąsias ar projektų vykdytojo funkcijas, o visuomenei svarbios viešojo administravimo funkcijos buvo apribotos.

Konkursas į NŠA vadovo pareigas vyko dviem etapais: Viešojo valdymo agentūra atrinko du tinkamiausias kompetencijas turinčius kandidatus, o galutinį sprendimą po pokalbio su atrinktais kandidatais priėmė NŠA steigėja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, nurodoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)