Politikas sako, kad Vyriausybė nepakankamai reaguoja į susiklosčiusią situaciją ir teigia, kad sisteminę problemą reikia spręsti sistemiškai.

„Neteisinga manyti, kad narkotikų vartojimo problema kyla tik tam tikrose mokyklose, miestuose ar šeimose, ir tai pavieniai atvejai. Mano galva, augantis narkotinių medžiagų vartojimas yra visuotinio nerimo požymis. Tai sisteminė problema, kurią ir spręsti reikia sistemiškai, suvokiant, kad destruktyvus elgesys yra būdingas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, – pranešime cituojamas T. Tomilinas.

„Matant, kaip vangiai Vyriausybė reaguoja į situaciją, lieka neaišku, kuri vykdomosios valdžios institucija koordinuoja problemos sprendimą. Turime nuspręsti, ar neatėjo laikas skelbti ekstremalią padėtį švietimo įstaigose“, – pažymėjo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys.

Trečiadienį apie narkotinių medžiagų paplitimą mokyklose ir būtinus sprendimus diskutuoti rinksis Seimo Priklausomybių prevencijos komisija ir Psichikos sveikatos pakomitetis.

ELTA primena, kad pirmadienį Prezidentūroje taip pat vyko susitikimas, kuriame buvo aptarta narkotikų vartojimo problema ugdymo įstaigose.

Prezidentūra ragino atsakingas ministerijas ir institucijas imtis griežtesnių priemonių, siekiant užkardyti psichotropinių medžiagų platinimą ir vartojimą, nes prevencinių akcijų ir kampanijų nebeužtenka.

Policijos duomenimis, praėjusiais metais registruota 150 nepilnamečių, įtariamų padarius nusikalstamas veikas, susijusias su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabanda. Per 8 šių metų mėnesius registruoti 75 tokie atvejai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją