„Poveikio aplinkai, mūsų darbuotojams ar dar kažkam nebuvo. Ryte apžiūrėjome tą jūrinį konteinerį, tai jis net neapdegė, tik apsmilko ir aprūko. Tikrai džiaugiamės, kad laiku priešgaisrinė sureagavo ir operatyviai atvažiavo, ėmėsi tų priemonių“, – Eltai teigė įmonės vadovas A. Dirvinskas.

„Atviros ugnies nebuvo, kuo labai džiaugiamės. Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba operatyviai ėmėsi veiksmų ir vandeniu tuos smilkalus užgesino, o vanduo buvo surinktas į įmonės vidines akumuliacines talpas, niekur į gamtą nenutekėjo ir, praktiškai, per gerą pusvalandį viskas jau buvo užgesinta“, – pažymėjo „Toksika“ vadovas.

A. Dirvinsko teigimu, šis incidentas – pirmasis atvejis įmonėje, kai teko į pagalbą kviesti ugniagesius.

„Gaisrų (pas mus – ELTA) būna, nes kasdieną dirbame su pavojingomis atliekomis, tai jei kyla koks mažas židinukas, mūsų žmonės yra apmokyti ir su gesintuvu susitvarko. O čia, kad jau priešgaisrinės tarnybos reikėtų, tai taip – pirmąkart“, – neslėpė A. Dirvinskas.

Pasak įmonės vadovo, pradėjusiame smilkti jūriniame konteineryje buvo dažų ir klijų atliekos.

„Jos buvo kubinėse talpose, bačkose. Kažkokia ten reakcija įvyko. (…) Gal per pačio to jūrinio konteinerio sieną, gal įkaito kažkas – įtariame taip. Tas karštis davė neigiamus rezultatus“, – pažymėjo A. Dirvinskas.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai taip pat nustatė, kad gaisro padariniai pavojaus aplinkai nesukėlė.

„Pirminės apžiūros metu aplinkosaugininkai nustatė, kad UAB „Toksika“ atliekų surinkimo aikštelėje pradėjo smilkti jūriniame konteineryje didmaišiuose laikomos pavojingos atliekos. Ugniagesiams atidarius konteinerį, smilkstančios atliekos buvo užpiltos vandeniu ir užgesintos. Gaisro gesinimo metu užterštas vanduo buvo surinktas į akumuliacines talpas. Paviršinės nuotekos į gamtinę aplinką nepateko ir žala nebuvo padaryta“, – rašoma AAD Eltai perduotame komentare.

„Aplinkosaugininkai tęsią tyrimą vertindami, ar buvo laikomasi atliekų tvarkymo taisyklių ir Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) leidimo sąlygų reikalavimų“, – teigia AAD atstovai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją