Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas jau siekia 34,8 procento. Visa šalis patenka į juodą epidemiologinę zoną. Šalies reanimacijose guli 93 asmenys, 76 iš jų – be vakcinos suteiktos apsaugos.

Vyriausybė dar praėjusių metų rudenį nustatė, kad pasiekus 240 reanimacijos lovų užimtumą lauktų griežtos karantino priemonės.

Paskutinių 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai siekia 7185 atvejus.

Ir toliau prasčiausia epidemiologinė padėtis fiksuojama Vilniaus miesto savivaldybėje. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 4468,5 atvejo.

Panaši situacija ir Klaipėdos miesto savivaldybėje – čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 4174,3 atvejo.

Mažai atsilieka ir Kauno miestas. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 4143,9 atvejo.

Geriausia epidemiologinė padėtis fiksuojama Zarasų rajono savivaldybėje. Čia 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 1017,9 atvejo. Panaši situacija ir Pagėgių savivaldybėje – 1038,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų.

Įžvelgia ir technines bėdas

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys trečiadienį teigė, kad siekiant įvertinti realią situaciją reikėtų žiūrėti bent jau į paskutinių 7 dienų užsikrėtimų vidurkį. Ministro teigimu, tai, kad buvo fiksuoti užsikrėtimų rekordai, gali būti susiję ir su techniniais niuansais suvedant duomenis.

„Didelis atvejų skaičius – kai jį pasinagrinėjame, visgi kviestume visus žiūrėti labiau ne į konkrečios dienos skaičių, bet bent jau į 7 dienų vidutinį skaičių. Turiu pripažinti, kad pastarąją savaitę buvo daroma įvairių IT sprendimų, buvo problemų suvedant tyrimų rezultatus į e. sveikatą. Tai realiai gali būti, kad ir pirmadienį, ir antradienį ties skaičiai buvo sąlyginai mažesni.

Šiandien buvo daugiau įvesta. Tai tokių netolygumų (buvo, aut. p.) įvedant. Tad aš kviesčiau žiūrėti bent jau į 7 dienų vidutinį atvejų skaičių, kuris yra pakankamai aukštas“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)