Trečiadienį 15min žurnalistai susisiekė su mergaitės teta Monika, kuri sutiko papasakoti, kokia šiuo metu yra dukterėčios būklė.

Sugrąžintos mergaitės teta pabrėžė, kad šiuo metu jos seseriai ir tėvams reikalinga ramybė, kadangi „laikas tikrai yra sudėtingas“. „Jie šiuo metu stengiasi padaryti viską, kad mergaitė galėtų fiziškai ir emociškai kažkokiu būdu grįžti į prieštrauminę situaciją, prieš ją pagrobiant“, – teigė mergaitės teta.

Anot Monikos, jos dukterėčia trečiadienį buvo apžiūrėta medikų, kurie konstatavo keletą svarbių detalių apie mergaitės būklę.

„Kažkokių fizinių išorinių žaizdų nėra, kažkokio smurto prieš vaiką tikrai nebuvo, bet vaikas dehidratavęs, mergaitė yra peralkusi. Mes nežinome, kuo ji buvo maitinta nuo pagrobimo“, – kalbėjo sugrąžintos mergaitės teta.

„Mano sesuo turi pieno ir maitina mergaitę, tai tikimės, kad ji greitai fiziškai atsistatys“, – pridūrė ji.

Antradienio vakarą Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) pranešė, kad pagrobta ir tėvo į Kaliningrado sritį išgabenta mergaitė su mama pargabenta į Lietuvą.

Kaip Eltai antradienį anksčiau pranešė NKVC, mergaitės mama, siekdama susigrąžinti dukrą, buvo nuvykusi į Rusiją.

ELTA primena, kad rugpjūčio 27 dieną teisėsaugos institucijos gavo moters pranešimą apie tai, jog Kretingos rajone, Sausdravų kaime, vyras paėmė jos dukrą ir sutartu laiku jos negrąžino. Kiek vėliau paaiškėjo, kad vyras pagrobė savo mažametę, 2022 m. gimusią, dukrą ir bėgdamas kirto Rusijos sieną.

Pradėjus paiešką, nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 13 val. 4 val. min., Šilutės rajone, Skirvytės upėje, vyras su dukra valtimi kirto Lietuvos-Rusijos valstybinę sieną ir buvo sulaikyti Rusijos teritorijoje.

Lietuvos pasieniečiai pastebėjo, kad Skirvytės upėje guminė valtis kirto Lietuvos ir Rusijos sieną ir įplaukė į meldus. Prie jų priplaukė Rusijos pareigūnų kateris. Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo Giedriaus Mišučio, pasieniečiai dar bandė žodžiu susisiekti su valtimi nuplaukiančiais asmenimis, tačiau jokio atsakymo negavo.

Lietuva pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo. Tuo metu VSAT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo, taip pat kreipėsi į Kaliningrado srities pasienio pareigūnus su prašymu kuo skubiau organizuoti susitikimą dėl kūdikio perdavimo ir grąžinimo motinai.

Dukrą į Rusiją išgabenusiam tėvui, teismo sprendimu, buvo paskirtas suėmimas už akių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)