Iš viso rinkimuose dėl mero posto kovoja septyni kandidatai, dauguma jų į tą patį postą kandidatavo ir rinkimuose šių metų kovą. Penki iš kandidatų dirba naujoje savivaldybės taryboje.

Rinkimuose kandidatuoja savarankiškai išsikėlęs kandidatas Algirdas Bacevičius, laikinasis savivaldybės vadovas, vicemeras „darbietis“ Petras Kuizinas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Almantas Lukavičius, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Deivydas Rubežius, Liberalų sąjūdžio atstovė Jolanta Rupeikienė, konservatorius Mantas Serva, socialdemokratas Saulius Urbonas.

Meras jau pirmajame ture bus išrinktas, jei esant ne mažesniam kaip 40 proc. rinkėjų aktyvumui jis gaus daugiau kaip pusę balsų. Meras galėtų būti išrinktas jau pirmajame ture ir esant mažesniam aktyvumui, tačiau už jį savo balsą turėtų atiduoti ne mažiau kaip penktadalis visų tos savivaldybės rinkėjų. Kitu atveju du daugiausiai balsų surinkę kandidatai susitiks antrajame ture po dviejų savaičių.

Rinkimai rengiami po to, kai liepos 10 dieną per avariją Vilniuje dėl širdies ligos mirė pirmą kartą tiesioginiuose merų rinkimuose Telšių rajono meru išrinktas socialdemokratas Vytautas Kleiva.

Sekmadienį Telšių rajono savivaldybėje vykstančiuose tiesioginiuose mero rinkimuose iki 10 val. balsavo apie 3 proc. arba 1360 rinkėjų, BNS informavo rinkimų komisija.

Kaip skelbia ELTA, šeštadienį, antrąją balsavimo namuose dieną, šiuose rinkimuose balsavo 547 rinkėjai, o per dvi dienas - 1 533.

Daugiausia taip balsuota Tryškių (121), Luokės (78), Varnių (76) rinkimų apylinkėse, mažiausiai - Viekšnalių (10), Kuršų (11), Rainių (14) apylinkėse.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, balsuoti namuose gali tiktai neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai ir tie, kuriems sukako 70 ir daugiau metų. Šitaip balsuoti pageidavo 1 644 telšiškiai.

Specialiuose paštuose - rajono savivaldybės teritorijoje esančiose gydymo, socialinės rūpybos įstaigose bei visose šalies laisvės atėmimo vietose - per tris dienas, lapkričio 4-6 d., balsavo 204 rinkėjai, iš jų 169 - socialinės globos įstaigose, 35 - Alytaus, Kybartų, Marijampolės, Panevėžio, Pravieniškių ir Vilniaus pataisos namuose bei Kauno ir Šiaulių tardymo izoliatoriuose.

Balsuoti specialiuose paštuose galėjo tik rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę ar yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose. Šiuo metu laisvės atėmimo vietų įstaigose yra 87 nuteistieji arba suimtieji, kurių paskutinė deklaruota gyvenamoji vieta yra Telšių savivaldybės teritorijoje.

Trečiadienį ir ketvirtadienį vyko išankstinis balsavimas. 356 telšiškiai, kuriems rinkimų dieną neparanku atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę, tai padarė savivaldybės pastate.

Per keturias dienas, nuo trečiadienio iki šeštadienio, savivaldybės vadovo rinkimuose jau dalyvavo - balsavo iš anksto, specialiuose paštuose bei namuose - 2 093 telšiškiai (5,42 proc. registruotų rinkėjų).

2015 m. kovo 1 d. savivaldybių tarybų rinkimuose Telšių rajono rinkėjai iš anksto balsavo aktyviau. Vasario 25-28 dienomis savo nuomonę dėl rajono valdžios jau buvo pareiškę 2 404 (6,16 proc.) telšiškiai. 2011 metų savivaldos rinkimuose jų būta mažiau: vasario 23-26 dienomis iš anksto, specialiuose paštuose bei namuose balsavo 2 242 (5,03 proc.) rinkėjai.

Mero rinkimai Telšių rajone prasidėjo šiandien, lapkričio 8-ąją. 33 rinkimų apylinkės atsidarė 7 val., balsuoti bus galima iki 20 val.

Atnaujinta: jau balsavo 16,94 proc. rinkėjų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iki 14.00 savo balsą atidavė 16,94 proc. rinkėjų.

VRK skelbiamo atėjusių rinkėjų skaitiklio 14.23 val. duomenimis, jau balsavo 6921 rinkėjas.

VRK duomenimis, Telšių rajono rinkėjų sąrašuose iš viso yra 38648 asmenys.

Atnaujinta: balsavo beveik 27 proc. rinkėjų

Likus valandai iki savivaldos rinkimų Telšių rajone pabaigos, prie balsadėžių sekmadienį buvo atėję 26,76 procento rinkėjų.

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) skaitiklio duomenimis, savo valią sekmadienį vykstančių rinkimų metų jau buvo išreiškę daugiau kaip 10 300 piliečių.

Išankstinio balsavimo metu nuo trečiadienio iki šeštadienio savo valią buvo pareiškę dar 5,42 proc. rinkimų teisę turinčių Telšių rajono gyventojų. VRK duomenimis, Telšių rajone balsuoti iš viso gali 38 648 žmonės.

Naujų rinkimų Telšių rajone prireikė kai liepą nuo širdies ligos mirė išrinktas meras Vytautas Kleiva. Sekmadienį rengiamuose naujuose rinkimuose dalyvauja septyni kandidatai, tarp jų - ir laikinasis meras. Penki iš kandidatų, kovo 1 d. savivaldos rinkimuose jau siekę užimti mero postą, tapo tarybos nariais. Šešis kandidatus iškėlė politinės partijos, vienas - išsikėlė pats.

Atnaujinta: Balsavimas Telšių rajone baigtas

20 valandą užsidarius balsavimo apylinkėms Telšių rajone, savo valią spėjo pareikšti apie 10 600 rinkėjų iš 38 648, arba beveik 28 procentai rinkėjų.

Kaip ELTA informavo Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė, komisija neturi duomenų apie užfiksuotus pažeidimus rinkimų metų.

Per keturias dienas, nuo trečiadienio iki šeštadienio, savivaldybės vadovo rinkimuose jau dalyvavo - balsavo iš anksto, specialiuose paštuose bei namuose - 2 093 telšiškiai (5,42 proc. registruotų rinkėjų).

Naujų rinkimų Telšiuose prireikė, kai liepos 10-ąją Vilniuje, vairuodamas tarnybinį automobilį, sustojus širdies veiklai, netikėtai mirė meras Vytautas Kleiva. Šiam rajonui jis vadovavo nuo 2011-ųjų, šiemet per savivaldos rinkimus tiesiogiai buvo išrinktas antrajai kadencijai.

Sekmadienį rengiamuose naujuose Telšių rajono mero rinkimuose dalyvauja septyni kandidatai, tarp jų - ir laikinasis meras. Penki iš kandidatų, kovo 1 d. savivaldos rinkimuose jau siekę užimti mero postą, tapo tarybos nariais. Šešis kandidatus iškėlė politinės partijos, vienas - išsikėlė pats.

Telšiuose vyks antras mero rinkimų turas

Telšių rajone lapkričio 22 dieną rinkėjai galės rinktis tarp socialdemokrato Sauliaus Urbono ir Darbo partijos atstovo Petro Kuizino.

Už S. Urboną balsavo 39,45 proc. rinkėjų (nuo galiojančių biuletenių), už P. Kuiziną 26,89 proc. – (nuo galiojančių biuletenių. 1,06 proc. biuletenių buvo pripažinti negaliojančiais.

Antrojo rinkimų rato prireikė, nes esant mažesniam kaip 40 proc. rinkėjų aktyvumui nė vienas kandidatas nepelnė 20 proc. visų Telšių rajono rinkėjų balsų. Išankstinio balsavimo metu ir rinkimų dieną savo valią išreiškė daugiau kaip 32,74 proc. rinkėjų.

Nei Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nei „Baltosios pirštinės“ rinkimų metu pažeidimų neužfiksavo.

Naujų rinkimų Telšių rajone prireikė kai liepą mirė tiesiogiai išrinktas meras Vytautas Kleiva.