Praėjusią savaitę nusikaltėliai užšifravo Vilniaus rajono savivaldybės duomenis, taip pat ir dalį rezervinių duomenų kopijų, dėl ko nukentėjo socialinių išmokų mokėjimas.

„Mūsų laukia ilgas darbas kol apskritai pradėsime dirbti normaliai“, – kalbėdamas LRT Radijo laidoje „Aktualus pokalbis“ pirmadienį neslėpė savivaldybės administracijos direktorius Vladislavas Kondratovičius.

Kibernetinės atakos organizatoriai iš Vilniaus rajono savivaldybės jau paprašė išpirkos.

„Galiu pasakyti, kad šimtais tūkstančių dolerių“, – teigė V. Kondratovičius.

Anot jo, kadangi Lietuva laikosi pozicijos, kad tokiais atvejais pinigai nemokami, savivaldybė tokios galimybės ir nesvarstė. Administracijos direktorius neslėpė, kad dalis duomenų prarasta negrįžtamai.

KTU kibernetinio saugumo komanda praėjusį savaitgalį turėjo atkūrinėti po atakos prarastas sistemas ir veiklos duomenis, universitetas kreipėsi į policiją.

Ietys kryžiuojasi dėl duomenų laikymo centruose


Lietuvos radijo ir televizijos centro arba Telecentro Veiklos vystymo departamento direktorius A. Zuikis Delfi teigė, kad atvejai, kai nulaužiama valstybinės institucijos informacinė sistema, užšifruojami duomenys, ar įvyksta techninio pobūdžio įrangos avarija, nėra pavieniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)