Penktadienį debesuotumas ims didėti, daugiausia saulė dar džiugins rytinius šalies rajonus. Antroje dienos pusėje vietomis sulauksime lietaus, didžiausia jo tikimybė ties vakariniais Lietuvos regionais. Pietryčių vėjas bus stiprus, daugelyje vietovių jo gūsiai sieks 15-20 m/s. Įdienojus temperatūra pakils iki 8-13 laipsnių šilumos, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Šeštadienio naktį slenkant ciklonui lietus išplis į daugelį rajonų. Pietinių krypčių vėjas nerims ir daug kur jo gūsiai sieks 15-18 m/s. Apniukusią ir lietingą naktį temperatūra nekris sparčiai ir bus apie 6-11 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną išliksime žemo slėgio sūkurio įtakoje. Danguje jau atsiras pragiedrulių, vis pasirodys saulė. Lietaus taip pat jau bus mažiau, palis tik vietomis, vyraus trumpas ir nedidelis lietus. Pietinių krypčių vėjas išliks apysmarkis, tačiau pavojingi vėjo gūsiai iki 15-18 m/s numatomi jau tik kai kur, didžiausia tikimybė rytiniuose rajonuose. Įdienojus temperatūra svyruos tarp 8-12 laipsnių šilumos.

Sekmadienį Lietuva išliks tarp žemo slėgio sūkurių. Pragiedrulių danguje netrūks. Vietomis iškris trumpas nedidelis lietus, dulksna. Naktį ir rytą kai kur, didesnė tikimybė ties rytiniais rajonais, matomumą mažins rūkas. Vėjas bus juntamas, pietryčių krypties. Ramią naktį temperatūra pažemės iki 2-7, dieną kils iki 8-12 laipsnių šilumos.

Naują savaitę iš vakarų atslinks dar vienas ciklonas, tad ir toliau bus lietinga, tačiau nešalta. Tiek naktį, tiek dieną palis, dieną įsivyraus trumpi lietūs. Naktį pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių krypties vėjas, dieną pietvakarių, vakarų vėjas sustiprės iki apysmarkio. Naktį temperatūra bus apie 6-11, dieną – 8-12 laipsnių šilumos.

Antradienio naktis bus debesuota. Daugelyje rajonų protarpiais palis, vyraus nedidelis lietus. Pietvakarių vėjas išliks smarkokas. Temperatūra naktį bus teigiama ir kris iki 5-10 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną ir toliau negausiai palis didesnėje šalies dalyje. Vėjas krypties nekeis, išliks juntamas. Dieną temperatūra mažai keisis ir šils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Pagal dabartinius duomenis kitos savaitės viduryje ir toliau vienas po kito slinks ciklonai, tad lietaus netrūks, o didesnio orų atvėsimo dar nesulauksime.