Ikiteisminio tyrimo duomenimis, P. Simavičius 2006–2015 m., turėdamas administracinius įgaliojimus, teisę veikti ir priimti sprendimus ligoninės vardu, yra kaltinamas ne mažesnio kaip 23 tūkst. eurų kyšio priėmimu už sklandų sutarčių pasirašymą ir darbų vykdymą su 23 kartus medicinos įrangos, jos techninės priežiūros ir remonto paslaugų viešuosius pirkimus laimėjusia įmone.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, P. Simavičius yra kaltinamas apie 12 tūkst. eurų vertės turto iššvaistymu iš ligoninės lėšų neteisėtai įgijus prekių ir perdavus jas naudotis savo šeimos nariams. Be to, P. Simavičius yra kaltinamas apie 9 tūkst. eurų turto pasisavinimu, iš kurių didžioji dalis – daugiau nei 6 tūkst. eurų – pasisavinta pavaldiems darbuotojams skiriant priedus prie atlyginimo, kuriuos neteisėtai nurodoma grąžinti direktoriui.

Surinktų ikiteisminio tyrimo duomenų visuma, P. Simavičius, planuodamas ligoninės viešąjį pirkimą dėl I terapijos korpuso penkių laiptinių remonto darbų, yra kaltinamas susitarimu priimti 15 tūkst. eurų kyšį iš pirkimą turėjusios laimėti įmonės. Sveikatos apsaugos ministerijai neleidus organizuoti šio viešojo pirkimo apklausos būdu ir nurodžius, kad privaloma skelbti atvirą konkursą, pirkimo laimėtoja pripažinta kita, mažiausią kainą pasiūliusi įmonė.

Taip pat P. Simavičius, įtariama, kad, pasinaudodamas savo tarnyba, pažadėjo ir susitarė priimti kyšį kito asmens naudai, pažadėjęs paveikti jam pavaldžius valstybės tarnautojams prilygintus asmenis. Buvęs ligoninės direktorius savo darbo ir poilsio kambaryje galimai susitarė, kad vaistų bendrovės parduotuvių tinkle išskirtinėmis sąlygomis būtų platinamos jo dukters 30 tūkst. eurų vertės prekės.

P. Simavičius, manoma, pažadėjo paveikti sau pavaldžius ligoninės gydytojus, kad pastarieji išrašę kompensuojamus vaistinius preparatus pacientams, juos tikslingai nukreiptų į konkrečios bendrovės parduotuves.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl padėjimo iššvaistyti ir pasisavinti ligoninei priklausantį turtą, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir papirkimo pareikšti 7 asmenims, tarp kurių buvę ligoninės darbuotojai ir viešuosiuose pirkimuose dalyvavusių įmonių atstovai. Dar 6 asmenys ikiteisminio tyrimo metu nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti pagal laidavimą ir vienas – dėl mažareikšmiškumo.

Šio ikiteisminio tyrimo metu anksčiau buvo išskirtos dar dvi bylos, kurios perduotos teismui. Vienoje iš jų buvo priimtas galutinis sprendimas – apkaltinamasis nuosprendis P. Simavičiui dėl kyšio priėmimo, o kita byla šiuo metu nagrinėjama apeliacinės instancijos teisme.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją