Tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise prokurorė Jurgita Ališauskaite baigė, surašydama pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Dvi šilutiškės – 36 m . R. Š. bei 26 m. Š. M. – įtariamos tuo, kad šių metų spalio 28 d., vykstant antrajam rinkimų į Seimą turui, įkalbėjo 25 rinkėjus balsuoti už vienos partijos kandidatą ir po balsavimo šiems rinkėjams sumokėjo po 20 litų.

Įtariamosios prisipažino padariusios nusikalstamą veiką ir dėl to gailėjosi, jos neprieštaravo, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu. Prokurorė teismo prašo įtariamosioms skirti po 40 MGL dydžio (5200 litų) baudą, įpareigojant ją sumokėti per 12 mėn.

Šilutėje jau priimtas vienas apkaltinamasis nuosprendis byloje dėl rinkėjų balsų pirkimo: šių metų lapkričio 2 d. 40 MGL dydžio bauda skirta 43 m. rusniškiui. Dar vienas asmuo nuteistas Zarasų rajono apylinkės teisme, jam skirta dešimties mėnesių keturių šimtų valandų trukmės viešųjų darbų bausmė.

Iš viso per Seimo rinkimus Lietuvoje buvo pradėti 34 ikiteisminiai tyrimai, iš jų 22 pradėti dėl galimo balsų pirkimo, raginant balsuoti už konkrečių partijų kandidatus.