Teismo duomenimis, I. Makaraitytė pareiškė reikalavimą pripažinti, kad R. Žemaitaičio feisbuko paskyroje, praėjusių metų birželio 16 dieną paskelbtame įraše, nurodyta informacija žemina jos garbę ir orumą. Žurnalistė ieškiniu taip pat reikalauja pašalinti šią informaciją ir jai iš parlamentaro priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį priėmė I. Makaraitytės pateiktą ieškinį ir nustatė R. Žemaitaičiui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti. Tačiau Seimo narys šiame atsiliepime į ieškinį nurodė, kad su pareikštu ieškiniu nesutinka.

R. Žemaitaičio teigimu, minėtu įrašu jis išsakė savo kritišką, sarkastišką nuomonę apie žurnalistės parengtą, viešoje ieškovės socialinio tinklo paskyroje ir naujienų portale lrt.lt paskelbtą straipsnį. Pasak jo, įrašo teiginiai neatitinka „žinios“ apibrėžimo, yra tik jo nuomonė, mintys ir komentarai, todėl prašo teismo ieškinį atmesti kaip nepagrįstą, rašoma išplatintame pranešime.

Klaipėdos apylinkės teismas nutarė skirti teismo posėdį, kuris vyks vasario 28 dieną. Teismas pripažino ieškovės ir atsakovo dalyvavimą teismo posėdžiuose būtinu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)