Kad yra nuteistas nepagrįstai, vyras išdrįso pasakyti tik tada, kai suprato, kad turės ne tik sumokėti baudą valstybei, bet ir atlyginti dėl neatsargumo sužalotai nukentėjusiajai padarytą turtinę bei neturtinę žalą, taip pat padengti jos gydymosi išlaidas ir „Sodrai“ sumokėti jai išmokėtas nedarbingumo pašalpas. Bendra suma – daugiau kaip 12 tūkstančių eurų.

Visą žalą iš pradžių nuteistajam buvo žadėjęs sumokėti šio draugas, kuris iš tikrųjų ir padarė nusikaltimą, bet kai sužinojo, kokią sumą reikės atiduoti, persigalvojo.

Kad teisme buvo nuteistas nekaltas žmogus, paaiškėjo tik tada, kai Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija gavo nuteistojo advokato Antono Kviatkovskio skundą – prieš tai nuteistas vyras irgi buvo kreipęsis į teismą, bet prašė bausmę sušvelninti, taip pat sumažinti priteistą žalos atlyginimą. Nors ir buvo nepadaręs nusikaltimo, jis ir toliau aiškino, kad gailisi dėl to, kas nutiko, nuoširdžiai pripažįsta kaltę, labai atsiprašo nukentėjusiosios.

Viskas pasikeitė, kai vyras nutarė kreiptis į advokatą – šiam papasakojo tikrą istoriją. Būtent tada teisininkas patarė teisme pasakyti tiesą, tai yra vienintelis būdas jam išvengti nemalonumų. Be to, advokatas pabrėžė, kad net ir tokiu atveju gali būti sudėtinga įrodyti nekaltumą – juk prieš tai jis daugybę kartų pripažino kaltę, net pateikęs apeliacinį skundą nesikratė kaltės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)