Šilutiškis į teismą vedamas dėl kaltinimų balandį pražudžius savo pusantro mėnesio sūnų.

Prokurorė Edita Mikalainienė LNK žinioms papasakojo, kuo kaltinamas vyras.

„Kaltinimas pareikštas, kad jis ranka prispaudė vaiko galvytę į patalynę. Dėl ko kūdikis užduso. Vaikas buvo pusantro mėnesio amžiaus, negebantis galvos pakelti, apsiversti. Dėl to įvyko uždusimas“, – kalbėjo prokurorė.

Pasak kaltintojų tėvas Virginijus Tautrimas ranką ant kūdikio galvos uždėjo, kad šis neverktų. Teigiama, kad po nelaimės bute sulaikytas šilutiškis buvo visiškai girtas. Į alkoholio matuoklį jis tada pripūtė per 3 promiles.

Bet teisme teisiamasis kaltės purtosi.

„Mano didžiausia klaida buvo, kad kai aš vaiką parnešiau ir iš vėžimėlio padėjau jį ant kaldros ir jis nebuvo užmigęs. Ir jis tada iškrito“, – sakė jis.

„Aš nuėjau į virtuvę padaryti maistelį, palikau vaiką ir kol jį palikau jį ant kaldros, vaikas iškrito iš lovos lauk. Aš tuo tarpu buvau virtuvėje. O parodymuose rašoma, kad ji sumaitino vaikui maistelį, jo pritrūko, o vaiką paliko man. Ekspertų išvada parodė, kad vaikas nebuvo maitintas, skrodimas rodo, kad skrandukas buvo tuščias. Viskas yra sumeluota“, – tikino vyras.

Kūdikis

Šilutiškis aiškina pats paskambinęs greitajai ir jai važiuojant, panikuodamas, įsipylė degtinės. Neneigia jos gėręs ir prieš nelaimę, virtuvėje vaikui ruošdamas maistą. Bet sako įpūtęs per pus mažiau, nei nurodo prokurorai. Vyras tikina, kad tai jo ketvirtas vaikas, kurį labai mylėjo ir problemų su vaiko teisių sergėtojais niekada neturėjo.

„Į pirmąjį kaltinamą aktą buvo žmonos parodymai, kad aš šeimoje nesmurtaudavau, būdavau geras, kad aš vaiką mylėjau, juo rūpinausi. O antrame akte jau buvo pakeistas mano girtumas ir kad aš šeimoje smurtaudavau, ko tikrai nėra buvę“, – aiškino jis.

Prokurorai sako, kad duomenų apie šilutiškio kaltę pakanka. Jis jau buvo kelis kartus teistas.

„Buvo ir dėl smurto šeimoje, kadangi ne kartą buvo pati nukentėjusioje pranešusi, kad jis smurtavo jos atžvilgiu“, – sakė prokurorė.

Kadangi nusikaltimas labai sunkus, už sūnaus nužudymą teisiamajam gresia nelaisvė iki 20 metų. Per kitą teismo posėdį žadama apklausti ir kūdikio motiną, ji prašo priteisti 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.