„Teisme neveikia nei kondicionierius, nei ventiliatorius, sėdime, prakaituojame“, – tokį įrašą įkėlė A. Lobovas, kartu pridėjęs dvi nuotraukas, kur jis sėdi pusnuogis kartu su kitu teisiamuoju Antanu Kandrotu-Celofanu.

Ištrinti Lobovo įrašai

Delfi jau rašė, kad nuotraukose matosi ir A. Lobovo tatuiruotės, ant peties - Adolfo Hitlerio atvaizdas, o ant krūtinės - nacistinė simbolika.

Įrašas A. Lobovo feisbuko paskyroje viešai skelbtas kiek daugiau nei valandą, po to buvo ištrintas.

Ištrinti Lobovo įrašai

Šiomis tatuiruotėmis vyras viešai gyrėsi ir anksčiau, tačiau bent jau teismo salėje dar nėra rodęs.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus policijos atstovė Julija Samorakovskaja informavo, kad dėl šio akibrokšto policija pradėjo administracinę teiseną.

„Asmeniui, (gim. 1973 m.), už tai, kad pastarasis 2023-06-21 Vilniaus miesto apylinkės teisme, bylos nagrinėjimo metu, išsirengė iki pusės bei viešai demonstravo ant savo kūno tatuiruotes, ant peties – Adolfo Hitlerio atvaizdą, ant krūtinės – nacistinę simboliką, pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 str. 1 d. „Nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas“, – Delfi perduotame komentare rašė policijos atstovė.

Už šį nusižengimą gresia bauda nuo 300 iki 700 eurų.

Kaltinamieji jau ne pirmą posėdį piktinasi, kad salėje itin karšta. Termometrai išties rodė, kad temperatūra viduje - beveik 29 laipsniai.

Beje, A. Lobovo nuotraukai pradėjus plisti socialiniuose tinkluose, iškeltas ir klausimas, ar toks poelgis negalėtų užtraukti ir baudžiamosios atsakomybės. BK 232 str. už nepagarbą teismui numatyta bauda, areštas ar laisvės atėmimas iki 2 metų.

"Kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino teisingumą vykdančius teismą ar teisėją dėl jų veiklos", - rašoma BK 232 str.

Toks A. Lobovo išsirengimas - ne pirmas teisiamųjų akibrokštas. Anksčiau 18 kaltinamųjų išėjo iš salės protestuodami prieš tai, kad nenusišalino teisėjų kolegijos narys Mindaugas Striaukas.

Už tai visi išėjusieji nubausti piniginėmis baudomis, tarp jų A. Lobovas, kuriam teks mokėti 500 eurų.

Jaunystėje dukart teistas už automobilių vagystes ir iš kalėjimo 2000-aisiais išėjęs A. Lobovas tapo tatuiruočių meistru. Pats jis didžiuojasi, kad savo veikla užsiima nemokėdamas jokių mokesčių. Kad dirba nelegaliai jis akcentavo ir teisme, kai buvo nustatinėjama jo tapatybė.

Į viešumą šis veikėjas iškilo per Garliavos skandalą, tapęs vienu aktyviausiu Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininkų.

Surengęs mitingą prie Kėdainių teismo jis buvo nuteistas dėl trukdymo teisėjų darbui ir teismo įžeidimo. Už tai gavo 13 tūkst. litų baudą.

A. Lobovas ne vienerius aktyviai skleidė melus, esą skiepai luošina žmones, tačiau jo idėjos populiarumo sulaukė tik kilus koronaviruso pandemijai. Jis neigė COVID-19 pavojų, , skiepus vadino „mirties ir ligų kokteiliu“. Paskelbus karantiną, viešai rodė, kaip pažeidinėja įvestus ribojimus bei toliau tatuiravo žmones

Andrejus Lobovas riaušėse rėkavo apie liberalfašistinę valdžią. Visą dieną prasisukiojęs mitinge, kilus riaušėms jis paėmė garsiakalbį į rankas ir toliau kurstė aistras.

Delfi primena, kad 2021 m. rugpjūčio 10-ąją įvykusių riaušių organizavimu kaltinimai pateikti Astrai Genovaitei Astrauskei.

Už riaušių organizavimą, pagal BK 283 str., gresia laisvės atėmimas iki 6 metų, o už dalyvavimą jose - areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Iš viso byloje kaltinami 87 žmonės.

Dėl kalbų nuo scenos kaltinimai pateikti ir pagal BK 122 str., čia numatyta atsakomybė už viešus raginimus smurtu pažeisti Lietuvos suverenitetą.

Taip pat kai kurie kaltinamieji teisiami dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ir šaltaisiais ginklais, narkotikais, mokėjimo priemon bei dokumentu. Dalis nelegalių daiktų rasta tyrimo metu, apsilankius įtariamųjų namuose.

Nukentėjusiaisiais pripažinti 27 asmenys, kurių 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)