Pasak jo, rašytojas labai prastai jaučiasi ir prieš teismą advokato akivaizdoje gėręs vaistų.

Pats V. Petkevičius sunkiai tardamas žodžius aiškino, kad rytą buvo į namus pasikvietęs greitąją pagalbą, medikai jam suleidę vaistų ir nurodę gerti tam tikras tabletes.

Rašytojo tvirtinimu, jam einant į teismo posėdį jį ištikęs priepuolis ir jis labai blogai jaučiąsis, tačiau "pareiga yra pareiga".

Vytauto Landsbergio tvirtinimu, jis ir pats kasdien geria vaistus, o jo brolis Gabrielius Žemkalnis dar vyresnis už kaltinamąjį, tad šie teismo procesai ne tik rašytojui, bet ir jiems "daug kainuoja". Ieškovai teismo prašė baigti bent bylos medžiagos garsinimo procedūras.

Teisėjui pasiteiravus, ar V. Petkevičius galės pasirodyti teisme ketvirtadienį, rašytojas atsakė, kad "tai yra nenuspėjamas dalykas, tačiau į vieną ar į kitą pusę kas nors vis tiek turėtų būti".

Teisėjų kolegija nusprendė posėdį tęsti ketvirtadienį.

ELTA primena, jog V. Petkevičiaus teismo procesas dėl jo sveikatos problemų atidedamas jau ketvirtą kartą - anksčiau buvo gydoma sušlubavusi rašytojo širdis.

Pasirodžius skandalingajam bestseleriui, 2003 metų spalio 17 dieną ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal politiko V. Landsbergio ir G. Žemkalnio pareiškimą generaliniam prokurorui.

Pareiškime teigiama, kad V. Petkevičius knygoje "Durnių laivas" paskelbė keturis šmeižikiškus teiginius apie jų mirusį tėvą V. Landsbergį-Žemkalnį. Tvirtinama, kad knygos autorius "sąmoningai šmeižia jų tėvą, jo garbingą vardą, daro didelę moralinę žalą šmeižiamojo vaikams ir jų šeimų nariams".

Tyrimo metu rašytojui V. Petkevičiui pateiktas įtarimas dėl šmeižimo pagal Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalį, kuri numato baudžiamąją atsakomybę už šmeižimą per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinį. Pagal šią normą: "Tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų".