Teismas advokatą A. Surblį pripažino kaltu už tai, kad jis savo naudai susitarė priimti ir priėmė didesnės negu 250 MGL vertės kyšį, pažadėjęs paveikti Klaipėdos apygardos teismo teisėjus, kad baudžiamojoje byloje būtų priimtas palankus sprendimas. A. Surbliui paskirta 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Apeliaciniame skunde prokuroras prašė pakeisti nuosprendį, pripažįstant įrodytomis ir aplinkybes dėl nuteistojo ir atleisto nuo baudžiamosios atsakomybės asmens pirminio tarpusavio susitarimo dėl kyšio priėmimo ir perdavimo, pažadėjimo ir susitarimo priimti didesnį kyšį, nei buvo perduota, taip pat didesnės sutarto kyšio dalies priėmimo vėliau, nei buvo nustatyta pirmosios instancijos teismo.

Nuteistasis ir jo gynėjas prašė išteisinti A. Surblį arba paskirti jam švelnesnę bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu.

Tačiau teisėjų kolegija atmetė prokuroro skundą. Padaryta išvada, kad A. Surblys, atleistam nuo baudžiamosios atsakomybės asmeniui tiesiogiai pasiūlius ir davus didesnės nei 250 MGL vertės kyšį, šiuos pinigus priėmė ir pažadėjo pasinaudodamas savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka paveikti Klaipėdos apygardos teismo teisėjus, kad jie, nagrinėdami baudžiamąją bylą apeliacine tvarka, veiktų neteisėtai. Tokie nuteistojo veiksmai atitinka ne papirkimo per tarpininką, kaip teigiama nuteistojo ir jo gynėjo apeliaciniame skunde, bet prekybos poveikiu sudėtį.

Pirmosios instancijos teismas A. Surbliui už padarytą nusikaltimą paskyrė artimą minimaliam sankcijoje nustatytam bausmės dydžiui bausmę (padariusiam tokį nusikaltimą asmeniui gali būti skiriama laisvės atėmimo nuo dvejų iki aštuonerių metų bausmė).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją