Kaip praneša AAD, departamento pareigūnai nustatė, kad valstybinėje žemėje ir privačiuose sklypuose, esančiuose Nemuno deltos regioniniame parke, Šilutės rajone, neturint išduoto leidimo medžių ir krūmų kirtimo darbams, neteisėtai organizuoti ir nupjauti 652 vnt. saugotini medžiai.

AAD pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad byloje esantys duomenys patvirtino, jog iš 5168 vnt. nupjautų įvairių medžių ir krūmų, 652 vnt. nupjautų medžių, vadovaujantis Vyriausybės nutarimu bei nustatytais kriterijais, atitiko saugotiniems medžiams nustatytus parametrus.

Pasak departamento, Rusnės seniūnijos seniūnė patraukta administracinėn atsakomybėn už tai, kad neteisėtai organizavo saugotinų medžių nupjovimo darbus, ir šiais veiksmais pažeidė teisės aktus, o įmonės UAB „Bioauga“ direktorius administracinėn atsakomybėn patrauktas už tai, kad išpjovė medžius.

Su šiuo sprendimu nesutikdami, tiek Rusnės seniūnijos seniūnė, tiek įmonės vadovas, departamento nutarimus skundė teismui, pažymima pranešime.

Pasak AAD, Tauragės apylinkės teismas, konstatavo, kad asmenys patraukti atsakomybėn pagrįstai, jiems paliktos paskirtos baudos.

Dėl padarytos žalos aplinkai, kuri gali siekti virš 70 tūkst. eurų, AAD teiks ieškinį Civilinio proceso tvarka, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją