Administracinio teisės pažeidimo byla neblaiviai vairavusiai D.Gineikaitei buvo iškelta už tai, kad ji siekė tikrovės neatitinkančios išvados apie alkoholio kiekį kraujyje. Pernai gruodį ji atvyko į Kauno klinikinę ligoninę duoti kraujo, kuriame rasta 1,01 promilės alkoholio, o kitą dieną, paėmus dar vieną kraujo mėginį, kaip įtariama, jis buvo sukeistas su ankstesniuoju.

Teismo vertinimu, byloje nepakanka duomenų, kurie nepaliktų abejonės, kad D.Gineikaitė tikrai padarė pažeidimą.

„Duomenų, dėl kurių tik galima manyti, kad teisės pažeidimas galėjo būti padarytas, nepakanka išvadoms apie asmens kaltumą padaryti ir skirti administracinę nuobaudą. Asmens kaltė gali būti konstatuota, kai ištyrus proceso metu surinktus įrodymus, nelieka jokios abejonės, kad traukiamas atsakomybėn asmuo padarė nusikaltimą, už kurį turi būti skiriama nuobauda“, – rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai.

Teismas D.Gineikaitei už vairavimą girtai yra skyręs 1,3 tūkst. eurų baudą ir pusketvirtų metų atėmęs teisę vairuoti. D.Gineikaitė po incidento atleista iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje jos pačios prašymu.

Administracinės teisės pažeidimo bylos taip pat yra iškeltos Kauno klinikinės ligoninės vadovui Gediminui Abeciūnui ir jo pavaduotojui Kastyčiui Grigoniui, kurie neigia tarpininkavę klastojant išvadą dėl D.Gineikaitės neblaivumo.

Teismas už melagingų parodymų davimą gydytojui ir slaugytojai, ėmusiems D.Gineikaitės kraujo dukart, yra skyręs baudas. Ligoninės vadovai teigė, kad pavaldiniai tai padarė savo iniciatyva.