ELTA primena, kad praėjusią savaitę, skiriant kardomąją priemonę, buvo siūloma V. Šiliauską suimti 3 mėnesiams, tačiau teismas šį terminą sutrumpino iki 10 parų.

Ikiteisminiam galimos korupcijos bylos tyrimui vadovaujantis prokuroras dabar paprašė teismo V. Šiliausko suėmimą pratęsti 2 mėnesiams.

Praėjusią savaitę STT pareigūnai per kratą, kuri užtruko net 16 valandų, pas Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovą V. Šiliauską rado iš viso apie ketvirtį milijono eurų. Prokuroras aiškino, kad V. Šiliauskas buvo pasirengęs su šeima sprukti į Tenerifę ir skrydžio bilietus turėjo tik į vieną pusę.

Šią savaitę viešai paskelbta apie prokuroro paskirtą V. Šiliauskui priklausančio nekilnojamojo turto (net 170 objektų) areštą.

Per kratą pas papirkimu (kyšio davimu) įtariamą stambios statybų firmos vadovą Juozą Kriaučiūną praėjusią savaitę rasta netoli 400 tūkstančių eurų. Šiam įtariamajam teismas nebuvo paskyręs su laisvės atėmimu susijusios kardomosios priemonės.

Sumokėjus 50 tūkst. eurų užstatą, J. Kriaučiūnui privalu dėvėti apykoję – elektroninę stebėjimo priemonę, kuri turėtų 3 mėnesius užtikrinti įtariamojo priežiūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją