Teisėjas Artūras Šumskas sakė, kad išteisinimas susijęs su juridiniu veikų vertinimu.

„Nekyla abejonių, kad balsavo už L.Karalių 2014 metais vykusiuose plenariniuose posėdžiuose. (...) Tačiau nebuvo padaryta žymi žala“, - sakė nuosprendį paskelbęs teisėjas A.Šumskas.

Jis taip pat sakė, kad dėl A.Sacharuko balsavimo Seimo sprendimai nesikeitė, Seimas nebuvo priverstas perbalsuoti, svarstyti įstatymai įsigaliojo ir veikia.

Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Prokuratūra prašė eksparlamentarą pripažinti kaltu ir skirti 3 tūkst. eurų baudą.

Bylos duomenimis, A.Sacharukas neteisėtai įgijo ir laikė bei 22 kartus panaudojo Lino Karaliaus Seimo nario pažymėjimą, užsiregistravo Seimo narių registracijos protokole, balsavo už įvairų įstatymų projektų pakeitimus L.Karaliaus vardu.

L.Karalius tuo metu buvo išvykęs į Aziją. Už šį nusižengimą A.Sacharukui ir L.Karaliui Seime surengta apkalta. Po balsavimo L.Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A.Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

Per apkaltą pašalintas Seimo narys L.Karalius per apklausą A.Sacharuko byloje yra sakęs, kad skandalo metu melavo, jog prieš išvykdamas į kelionę užsienyje savo Seimo nario pažymėjimą paliko netyčia.

Teisme apklausti kiti buvę parlamentarai aiškino, kad balsuoti Seime už kitą asmenį buvo kasdienybė, taip elgėsi ir Seimo senbuviai.

Tuo metu eksparlamentaro gynėjai mano, kad jų klientas nenusipelno baudžiamosios atsakomybės.

37 metų A.Sacharukas anksčiau yra dirbęs policijos pareigūnu, šiuo metu jis verčiasi advokato praktika.