Kaip pranešė VAAT, R. Pocius prašo teismo panaikinti 2022 m. birželio 22 d. Vyriausybės nutarimą, kuriuo jam buvo skirta tarnybinė nuobauda, tai yra papeikimas.

Teismas sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs birželio 21 d.

ELTA primena, kad Vidaus reikalų ministerija (VRM) skyrė pernai birželį skyrė (vėliau Vyriausybė nutarimu patvirtino) papeikimą R. Pociui už nepaklusnumą.

Tuomet VRM skelbė, kad R. Pocius, pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymo, rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams. Anot ministerijos, nepaprastosios padėties metu VST priskirtos ypač svarbios nacionalinį saugumą užtikrinančios užduotys, apie kurių vykdymą būtina nuolat informuoti vidaus reikalų ministrę, o tuo metu R. Pocius nederino savo veiksmų su VRM vadovybe ir atsisakė vykdyti ministrės įsakymu patvirtintą planą. Apie kokį planą tada buvo kalbama, tuomet patikslinta nebuvo.

ELTA primena, kad praėjusių metų spalį tarp vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ir tarnybą palikusio buvusio VST vado R. Pociaus įsiplieskė viešas konfliktas, kurio metu R. Pocius pasidalijo informacija apie 2021 m. rugpjūtį prie Seimo vykusias riaušes. Anot jo, tarnybos buvo gavę įspėjimus apie riaušių grėsmę gerokai anksčiau, tačiau galimiems neramumams nesiruošė, o net ir riaušių metu surinkus pajėgumus, jų malšinimui niekas nevadovavo. Generolas taip pat teigė po riaušių iš ministrės ne kartą sulaukęs reikalavimo trauktis iš tarnybos vadovo pareigų ir patyrė mobingą bei žeminimą.

A. Bilotaitė buvusio VST vadovo R. Pociaus kaltinimus atmetė. Politikė patvirtino, kad nepasitikėjo generolu, tačiau tai nebuvo susiję su 2021 m. įvykusiomis riaušėmis prie Seimo. VRM pareiškė, kad R. Pocius desperatiškai bando pridengti tikrąsias atleidimo priežastis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją