Tai BNS ketvirtadienį patvirtino teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

VAAT, pasak S.Jacinevičienės-Baltaduonės, panaikino VTEK sprendimo punktą, kuriame teigiama, kad A.Paulauskas, skelbdamas reklaminį interviu su nuotrauka, ir tam panaudodamas tarnybines (Aplinkos ministerijos) lėšas, pasinaudojo pareigomis asmeninei turtinei naudai gauti.

VAAT konstatavo, kad šia publikacija buvo pažeistos teisės normos ir tai įrodo, kad A.Paulauskas nepakankamai kontroliavo jam pavaldaus padalinio veiklą, už kurią jam galėjo būti skiriama tarnybinė nuobauda.

Vis dėlto, anot teismo, tik tokio pažeidimo konstatavimas neleidžia daryti išvados, kad tuometinis ministras pasinaudojo tarnybinės pareigomis asmeninei naudai gauti.

Be to, VAAT nustatė, kad pats VTEK, priimdamas sprendimą, pažeidė procedūras, neobjektyviai, nevisapusiškai ištyrė visas aplinkybes.

Anot teismo, šis įvykis teoriškai galėtų būti pakartotinai tiriamas komisijoje, tačiau tai neįmanoma, nes šiuo metu A.Paulauskas nėra politikas ar valstybės tarnautojas.

Ši nutartis per 14 dienų gali būti apskųsta Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

VAAT aiškinosi, kieno iniciatyva žurnale "Veidas" atsirado A.Paulausko interviu ir kam jis buvo naudingas.

Buvęs aplinkos ministras A.Paulauskas VAAT apskundė VTEK praėjusių metų lapkričio 6 d. priimtą sprendimą.

VTEK taip pat yra konstatavusi, kad tokius pat nusižengimus yra padarę tuometinė žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas.