Skelbiama, kad Teismas nuteistiesiems skyrė nuo pusantrų iki pustrečių metų laisvės atėmimo bausmes ir jų vykdymą atidėjo. Buvusiai administracijos direktorei Vidai Rekešienei, buvusiam jos pavaduotojui Darius Juodaitis ir dviem savivaldybės specialistams trims metams atimta teisė dirbti ar eiti valstybės tarnautojui ar jam prilyginto asmens pareigas.

Be to, visiems 7 nuteistiesiems priteista solidariai atlyginti padarytą 216 tūkst. Eur turtinę ir neturtinę žalą Jurbarko rajono savivaldybei.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių STT Kauno valdybos pareigūnų surinktais duomenimis, Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, siekdami gauti valstybės biudžeto dotaciją Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbams, piktnaudžiaudami savo įgaliojimais, suklastojo dokumentus, kuriuose imituojamas aikštyno atnaujinimo darbų atlikimas ir pabaigimas.

Jurbarko rajono savivaldybės darbuotojai, žinodami, kad didžiosios dalies mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbų rangovas neatliko ir faktinių išlaidų nepatyrė, suklastotus dokumentus pateikė Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijai (dabar – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija), nurodoma pranešime.

Baudžiamajai bylai vadovavusiam Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui pavyko įrodyti, kad gautą dotaciją savivaldybės darbuotojai panaudojo ne pagal paskirtį bei ne pagal nustatytą tvarką, kadangi gautas lėšas pervedė faktiškai atnaujinimo darbų neatlikusiai ir tokių išlaidų nepatyrusiai bendrovei. Pastaroji bendrovė, neįvykdžiusi numatytų darbų bankrutavo. Dėl tokių V. Rekešienės, D. Juodaičio ir kitų nuteistųjų veiksmų, Jurbarko rajono savivaldybės administracija privalėjo grąžinti ne pagal paskirtį panaudotas lėšas.

Teismas prokuroro kaltinimus patvirtino ir konstatavo, kad tokiu būdu, apgaule gavus subsidiją už realiai nesuteiktus statybos darbus, savivaldybei buvo padaryta didelė – 206 tūkst. Eur turtinė ir 10 tūkst. neturtinė žala.

Statybos techninę priežiūrą vykdęs asmuo buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, bet atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Juridinio asmens, turėjusio atlikti Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbus, darbų vykdytojas A. S. ir šios įmonės komercijos direktoriaus pareigas ėjęs P. A. pripažinti kaltais dėl dokumentų klastojimo ir padėjimo piktnaudžiauti valstybės tarnautojams.

Šiems asmenims teismas skyrė po pustrečių metų laisvės atėmimo bausmes, jų vykdymą atidedant dvejiems metams.

Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją