Šiuo verdiktu jis įpareigotas paskelbti paneigimą ir sumokėti vieną litą neturtinės žalos atlyginimo.

"Teismas skundą atmetė, o sprendimą paliko nepakeistą", - ketvirtadienį informavo teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis. Apygardos teisme byla buvo peržiūrėta nežodine tvarka, šalims nedalyvaujant.

Šiemet sausio 9 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė iš dalies tenkinantis premjero ieškinį dėl tikrovės neatitinkančios ir asmens garbę bei orumą žeminančios informacijos paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Teismas paskelbė, kad pernai kovo 8 dieną G.Degučio žodžiai portale alfa.lt apie A.Butkevičių, kad jis "sau ir savo partijai susikurs autoritetą šmeiždamas kitus", neatitinka tikrovės ir žemina garbę bei orumą. Anot teismo, būdamas išsilavinęs žmogus, jis turėjo suvokti, kas skleidžia ne nuomonę.

G.Degutis turės tame pat portale paskelbti paneigimą. Be to, jam priteista atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

Pernai kovą interviu minėtam naujienų portalui tuometinės Seimo pirmininkės sutuoktinis, komentuodamas, kad A.Butkevičius apkaltino jo sūnų Gediminą Degutį atlikus neteisėtas operacijas uždarius banką "Snoras", vyresnysis G. Degutis taip pat pareiškė: "Butkevičius, tai... Mano akimis žiūrint, tai yra ne vyras ir ne politikas. Socialdemokratų partija, turėdama tokį pirmininką, sužlugs, nes tai yra problema. Didžiulė problema. Šis žmogus neturi nei moralės, nei sąžinės. Bet ir gabumų neturi būti vedliu."