Teismas patenkino ikiteisminį tyrimą dėl R. Adomavičiaus kyšininkavimo ir prekybos poveikiu kuruojančio prokuroro prašymą pratęsti vicemero nušalinimą nuo visų pareigų.

Teismo nuomone, grąžintas į vicemero ir sostinės tarybos nario pareigas bei savivaldybės visiškai ar iš dalies valdomų įmonių „Vilniaus vandenys“, „Vilniaus šilumos tinklai“, „Grinda“, „Vilniaus autobusai“, „VAATC“, „Kalvarijų turgus“ ir „Vilniaus vystymo kompanija“ stebėtojų tarybas, jis turėtų „galimybę kliudyti bylos tyrimui – siekiant neteisėtai pakreipti procesą sau palankia linkme, daryti poveikį su juo kartu dirbantiems asmenims“.

DELFI turimoje teismo nutartyje teigiama, kad ikiteisminio tyrimo duomenys R. Adomavičiui nepalankūs ir rodo, kad vicemeras „gali būti padaręs jam inkriminuojamą nusikaltimą valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams“.

R.Adomavičius: tyrimą buvo galima baigti per kelias dienas

Pats vicemeras DELFI teigė ketinantis skųsti šį teismo sprendimą. Tai jis gali padaryti per 7 dienas nuo nutarties paskelbimo.

„Manau, kad skųsim. (...) Šiandien gausime (nutarties – DELFI) tekstą, pasižiūrėsime. Sutarėme susitikti su advokatu, apsitarti. Bet, kiek žinau, advokato nuostata yra tokia, kad tikrai reikia skųsti“, - kalbėjo R. Adomavičius.

Politikas taip pat teigė nesuprantantis, dėl ko ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu vis dar nėra baigtas ir dėl to prokurorai prašo pratęsti jo nušalinimą nuo pareigų.

„Viskas yra labai nuoseklu. Įtarimus, kuriuose man pateikė, galima buvo patikrinti per keletą dienų. O čia vyksta, na, kaip ir ir visada - marinavimas

DELFI primena, jog R. Adomavičius įtariamas iš buvusio „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus Dariaus Norkaus paėmęs 40 tūkst. litų kyšį mainais į poveikį „Vilniaus vandenų“ viešiesiems pirkimams. Pats pareigų eiti negalintis vicemeras tvirtina, jog Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai jį užklupo ne su kyšiu, o su nuosavais pinigais, kurie esą buvo skirti rinkimų į Seimą kampanijai finansuoti.

Ikiteisminis tyrimas R. Adomavičiaus atžvilgiu atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 226 straipsnio („Prekyba poveikiu“) 4 dalį. Politikui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.