„Atmestas tuo pagrindu, kad vasario 14 pareiškėjo skundžiamą aktą ministras pripažino netekusiu galios, todėl teismas pripažino, kad neliko ginčo dalyko“ - sakė nutarimą paskelbęs teisėjas Raimondas Blauzdžius.

V.Giržadas prašė panaikinti ir pripažinti neteisėtu vasario 8 dienos ministro įsakymą, jo dalį, kuria jam sustabdomas leidimas dirbti su valstybės paslaptimi ir skiriamas pakartotinis asmenybės tikrinimas dėl leidimo dirbti su slapta informacija.

Byla buvo nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

VAAT sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

V.Giržadas buvo atvykęs išklausyti teismo sprendimo.

„Mes prašėme įvertinti šio Palaičio akto teisėtumą. Kaip matėme, teismas nesiėmė vertinti, tai yra neutralus dalykas. Čia reikia pagalvoti. Mano nuomonė tokia, aktas negaliojantis, tai čia teismas sprendžia", - atsakė V.Giržadas, klausiamas, ar patenkintas teismo sprendimu ir apskųs jį ir kokią įtaką šis sprendimas turės bylai dėl atleidimo iš pareigų.

Jis tikino, kad į politiką, kaip kiti buvę teisėsaugos pareigūnai, neisiąs.

„Į politiką turi eiti tie, kuriems ji patinka", - sakė V.Giržadas. Jis juokais nuleido žurnalistų klausimus, ką jis dabar veikią, kur dirba ir iš ko pragyvena, sakydamas, kad esąs laisvas žmogus, nebe pareigūnas ir valgo dar.

VAAT taip pat nagrinėja V.Giržado skundą dėl atleidimo iš tarnybos ir žalos atlyginimo. V.Giržadas prašo teismo grąžinti jį į tarnybą, panaikinti įsakymus, įpareigoti atlikti veiksmus ir atlyginti žalą.

V.Giržadui prokurorai yra pateikę įtarimus dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką "Snoras" atskleidimo.

Dėl šio sprendimo, sulaukusio koalicijos partnerių konservatorių kritikos ir sukėlusio įtampas koalicijoje, vėliau buvo priverstas atsistatydinti ir pats R.Palaitis. Šiuo metu FNTT vadovauja konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius.

Buvęs FNTT vadovas V.Gailius VAAT neseniai pralaimėjo vieną bylą - V.Gailius prašė teismo panaikinti tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio vasario 28 dienos įsakymo punkto dalį, kuria pavedama Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti jo pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą. Pirmadienį teismas skundą V.Gailiaus skundą kaip V.Giržado atmetė kaip nepagrįstą.

Ministras buvo išleidęs vieną įsakymą dėl dviejų pareigūnų. Tačiau kai jie kreipėsi į teismą, jį atšaukė.