I. Vėgėlė yra gerai žinomas Lietuvos teisininkų bendruomenei: jis užima Lietuvos advokatūros egzaminų komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas, yra notarų kvalifikacinio egzamino komisijos narys, vadovauja Lietuvos universitetų rektorių konferencijos teisės komiteto veiklai, yra ilgametis Lietuvos Helsinkio grupės narys, eina Lietuvos Europos teisės asociacijos valdybos nario pareigas.

Lietuvos teisininkų draugijos pirmininko pavaduotojais išrinkti Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas Prof. dr. Tomas Davulis ir Seimo narys, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas Dr. Stasys Šedbaras. Lietuvos teisininkų draugijos sekretore išrinkta Laura Matjošaitytė. Teisininkai išsirinko naują Valdybą, kurios nariais tradiciškai renkami visų klasikinių teisinių profesijų atstovai, bei Tarybą.

Šiuo metu Lietuvos teisininkų draugija vienija beveik 1000 visų teisės sričių teisininkų. Draugijai įstatymų nustatyta tvarka yra pavesta teikti tris Vyriausiosios rinkimų komisijos narius, siūlyti savo narius į žemesnio lygmens rinkimų komisijas, teikti kandidatus į Vyriausiosios tarnybinės etikos bei Lietuvos radijo ir televizijos komisijų narius. Draugija yra Viešosios įstaigos „Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas“ dalininkė, taip pat nuolatinės arbitražo institucijos „Vilniaus komercinio arbitražo teismas“ dalininkė (steigėja).