Socialdemokratas J. Bernatonis linkęs iš dalies pateisinti partietį G. Černiauską. Jis taip pat užsimena, jog reikėtų siekti atsakomybės asmenų, kurie slapta įrašė viceministro pokalbį apie Akreditavimo tarnybos prie SAM vadovo atrankos konkursą ir jo laimėtoją – G. Černiausko dūra ne sykį ir ne du išvadintą Norą Ribokienę.

Tokiomis įžvalgomis J. Bernatonis pasidalijo Seime, vykstant Vyriausybės valandai. Konservatorius Jurgis Razma teiravosi, ar teisingumo ministras G. Černiausko veiksmuose neįžvelgia Baudžiamajame kodekse aprašomų nusikalstamų veikų.

Atsakymą J. Bernatonis pradėjo svarstymais apie G. Černiausko pokalbį įrašiusių ir paviešinusių asmenų neteisėtus veiksmus.

Juozas Bernatonis
„Viceministras atsistatydino – matyt, jis jautė tam tikrą politinę atsakomybę. Kartais mes, žmonės, kalbėdami pakalbame ne visuomet tą, ką turbūt reikėtų kalbėti. Bet kalbame paprastai laisvai – dėl to, kad nemanome, kad esame įrašinėjami. Tai aš manau, kad šita istorija turi visą eilę problemų. Pirmiausiai – kad buvo neperspėta, jog daromas įrašas, t. y. slapta įrašinėjamas. Už tai taip pat yra atsakomybė“, - kalbėjo socialdemokratas.

Sykiu jis pripažino, kad G. Černiauskas paviešintame pokalbyje be reikalo žarstėsi pareiškimais, neva premjeras Algirdas Butkevičius norėjo kitokios konkurso baigties.

„Jeigu viceministras taip kalbėjo, tai man iš tiesų kelia dideles abejones jo pozicija. Juo labiau, kad – turbūt nerasdamas argumentų – (G. Černiauskas – DELFI) nepagrįstai rėmėsi garsių žmonių pavardėmis. Bet fakto, kad būtų pažeista, tarkim, konkurso sąlygos, kiek aš supratau, ar konkurso rezultatai, nėra“, - aiškino J. Bernatonis.

DELFI primena, jog SAM vienas po kito sukrėtė du skandalai dėl G. Černiausko veiklos. Pirmiausiai – į viešumą patekęs įrašas, po kurio paviešinimo viceministras tikino nematantis pagrindo atsistatydinti. Jo nuomonė pasikeitė jau kitą dieną – kai paaiškėjo, kad jo valdomai įmonei „Sveikatos ekonomikos centras“ iš SAM administruojamų lėšų skirta apie 1,44 mln. Lt.