Nepriklausomi ekspertai neseniai baigė Registrų centro veiklos auditą.

Buvo įvertintas šios valstybės įmonės, kurioje dirba beveik du tūkstančiai žmonių, strateginis ir personalo valdymas, veiklos organizavimas, finansų, investicijų, turto ir kitų išteklių naudojimas.

Ministrė pavedė Teisingumo ministerijos specialistams bei Registrų centro valdybai įvertinti audito išvadas ir pateikti rekomendacijas, kaip efektyviau organizuoti centro darbą, racionaliai paskirstyti finansinius išteklius, kad gerėtų gyventojams, verslui, viešajam sektoriui teikimų paslaugų kokybė, būtų peržiūrėti paslaugų įkainiai.

„Registrų centras, kaupiantis ir sisteminantis duomenis apie gyventojus, įmones, nekilnojamąjį turtą, yra itin svarbus valstybės gyvenime, – pažymi teisingumo ministrė M. Vainiutė. – Audito išvadose yra išsakyta kritinių pastabų dėl įmonės struktūros, veiklos planavimo, personalo politikos, investicijų pagrįstumo. Įgyvendindami būtinas pertvarkas sieksime, kad centro veikla turėtų aiškią strateginę kryptį, kaip lanksčiai reaguoti į kintančius visuomenės poreikius, racionaliai panaudoti investicijas ir vidinius resursus, garantuoti registrų duomenų saugumą“.