Uostamiesčio seniūnaitis V. Tenkutis stebisi, sulaukęs bylos už karikatūrą, kuri pasirodė jo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Šioje karikatūroje šviečia raidės SSRS, sovietinė žvaigždė ir žmogaus, panašaus į Klaipėdos rajone žinomą veikėją Vaidą Lekstutį, veido atvaizdas. Paveikslėlyje rusiškomis raidėmis parašytas sakinys: „Prie ruso jam buvo geriau“.

Paklaustas, kodėl sukūrė karikatūrą su V. Lekstučio atvaizdu, V. Tenkutis teigė, jog pasipiktino, perskaitęs oponento žodžius, kad „Liandsbergą reikėtų šunims sušerti, Lietuvą sugriovė“.

„Šis žmogus yra pasakęs, jog didžiuojasi tuo, kad buvo padarytas SSRS. Interneto platybėse radau karikatūrą, ją patalpinau savo paskyroje feisbuke. Nežinau, kodėl V. Lekstučiui šis meno kūrinys nepatiko. Tačiau buvau apskųstas policijai“, – „Klaipėdos dienai“ duotame interviu kalbėjo V. Tenkutis. Jis teigia oponento pasisakymus užfiksavęs, tačiau po kurio laiko jie neva dingo iš V. Lekstučio paskyros socialiniame tinkle.

Karikatūroje vaizduojamas V. Lekstutis neigė V. Tenkučio užfiksuotus savo pasisakymus. Pasak jo, „nėra jokių įrodymų, kad didžiuočiausi, jog aš esu padarytas SSRS. Gal kažkada esu pasakęs, kad man patinka Olego Gazmanovo daina „Sdelan v SSSR“. Tačiau neidealizuoju sovietinio režimo. Tai, kad aš esu gimęs Tarybų Sąjungoje, yra nepaneigiama. Tai ką, man dabar pasikarti, kad mano tėvai gimė Tarybų Sąjungoje?“ – emocingai savo tiesą gynė V. Lekstutis.

Kaltinamasis karikatūrą vadina meno kūriniu. Konservatorius teisme mėgino įtikinti teismą, kad sovietinės simbolikos demonstravimas, jei naudojamas meno tikslais, nelaikomas pažeidimu.