„Tik ką išėjo mūsų mylima Poetė Dalia... Dalia Teišerskytė. Bet niekada neišeis tas Turtas, kurį Ji mums paliko.. Lengvo Kelelio, Daluže“, – feisbuke pirmadienį rašė rašytoja, žurnalistė Laima Lavaste.

„Liberalų sąjūdžio bendruomenė reiškia nuoširdžią užuojautą Dalios Teišerskytės šeimai ir artimiesiems.

Netekome visuomenininkės, rašytojos, politikės ir liberalės, savo darbais garsinusios Lietuvos vardą. Dalia visą energiją skyrė lietuviškojo žodžio puoselėjimui, kovai už moterų teises ir buvo betarpiško įsiklausymo ir nuoširdumo pavyzdys“, – savo paskyroje paskelbė Liberalų sąjūdis.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad D. Teišerskytė buvo kolegė ir bendražygė, padėjusi ne vienam iš politikų rasti teisingus sprendimus ir pasitikėti širdimi. „Neeilinė jos asmenybė ir talentai negalėjo apsiriboti viena sritimi. Mums trūks jos atviro ir tiesaus žodžio, draugiško padrąsinimo“, – užuojautą reiškė V. Čmilytė-Nielsen.

Buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius teigė, jog D. Teišerskytė buvo iškili asmenybė ir geras žmogus.

„Teko kartu ne tik bendrauti, bet ir dirbti parlamente. Nuoširdi užuojauta artimiesiems. Ją primins jos kūryba...“ – feisbuke rašė jis.

„Jūs liksite amžinai gyva savo eilėse ir dainose... Ilsėkitės ramybėje, miela Dalia...“ – rašė Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis.

Užuojautą išreiškė ir kultūros ministro patarėjas, Kauno liberalų skyriaus pirmininkas Sigitas Šliažas.

„Sudie Dalia! Į amžinybės sodus išėjo bičiulė, kolegė, poetė, politikė, puiki pašnekovė Dalia Teišerskytė. Nuoširdi užuojauta artimiesiems ir visiems, pažinojusiems Dalią“, – rašė jis.

Apie tai, kad pirmadienį mirė poetė, politikė ir visuomenės veikėja D. Teišerskytė, pirmasis pranešė portalas Žmonės.lt. D. Teišerskytė mirė po sunkios ligos savo gimimo dieną pasitikdama 79-uosius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją