Ši teisėjų savivaldos institucija atsisakė leisti pašalinti iš pareigų Apeliacinio teismo teisėją Viktorą Kažį ir Vilniaus apylinkės teismo teisėją Robertą Rainį.

Sprendimas dėl likusių įtariamųjų – Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjo Arūno Kaminsko, Apeliacinio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano ir Kauno administracinio teismo teisėjo Gintaro Čekanausko – buvo atidėtas iki rugpjūčio pabaigos.

„Taryba šiandien priėmė sprendimą dėl penkių kolegų. Dėl trijų kolegų klausimas atidėtas eiliniam tarybos posėdžiui, kuris vyks rugpjūčio 30 dieną“, – žurnalistams sakė A. Valantinas.

Teisėjų atleidimą dėl vardo pažeminimo inicijavo prezidentas Gitanas Nausėda. Prieš priimdamas sprendimus dėl teisėjų skyrimo arba pašalinimo iš pareigų, jis turi gauti Teisėjų tarybos patarimą.

A. Valantinas sakė, kad taryba nusprendė nepritarti V. Kažio ir R. Rainio atleidimui, nes jai nepakako teisėsaugos pateiktų duomenų įrodyti, kad jie pažemino teisėjo vardą.

„Tai yra medžiaga nepakankama, kad būtų galima padaryti tam tikras išvadas, jog buvo tam tikri faktai, kurie liudytų, kad buvo pažemintas teisėjo vardas“, – kalbėjo Teisėjų tarybos vadovas.

Pasak jo, klausimas dėl trijų teisėjų buvo atidėtas, nes V. Bavėjanas ir G. Čekanauskas neturėjo galimybės atvykti ir išdėstyti savo poziciją.

Tuo metu nuoširdūs A. Kaminsko parodymai posėdyje sukėlė abejonių pateikta teisėsaugos medžiaga ir jo likimui apsvarstyti reikia daugiau laiko, sakė A. Valantinas.

„Tai buvo vienintelis teisėjas, kuris labai atvirai teismo posėdyje dėstė savo poziciją ir tarybos nariai suabejojo. (...) Reikia pasitikslinti tam tikras vietas“, – sakė jis.

Iš viso teisėjų korupcijos tyrime įtarimai pareikšti 48 asmenims.