Šiuo metu, nepriklausomai nuo tėvų pajamų, nemokamą maistą mokykloje gauna tik paruošiamosios, pirmos ir antros klasės mokiniai, skelbiama išplatintame pranešime.

Seimo nario teigimu, nemokamas maitinimas gerina vaikų sveikatą, užtikrina tinkamų mitybos įpročių formavimąsi, mažina socialinę atskirtį tarp vaikų, padeda nešvaistyti maisto bei palengvina finansinę naštą šeimoms.

„Apmaudu, kad jau kelintą kartą šios kadencijos metu turime grįžti prie diskusijos apie maistą visiems vaikams, nes niekaip nepavyksta įtikinti valdančiųjų, kad mūsų šalis gali sau leisti auginti mažuosius piliečius sveikus ir sočius“, – teigia L. Kukuraitis.

Buvusio ministro teigimu, pats nemokamo maitinimo įvedimas praėjusios kadencijos metu buvo suplanuotas etapais ir iki šiol jau turėjo būti baigtas, nemokamą maitinimą turėjo gauti visi pradinių klasių mokiniai, tačiau šiame Seime iniciatyva sustojo, užtikrinant nemokamą maitinimą tik iki antros klasės.

Skaičiuojama, kad, priėmus įstatymo pataisas, šiais metais nemokamą maitinimą mokyklose papildomai gautų 25 tūkst. trečiokų, o nuo 2024 m., panašus skaičius ketvirtokų. Papildomai biudžetui tai kainuotų iki 5 mln. eurų kasmet, priklausomai nuo to, kaip kis maisto ir energinių išteklių kaštai, skelbiama partijos pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)